Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2394.63
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Karadeniz''in sert duruşunu, Ege''nin yumuşaklığıyla birleştirdik

Gönüller bir olsun cümlesiyle yola çıktıklarını ifade eden Yönetmen Mustafa Şevki Doğan, ''Ege Hamsisi''nde Karadeniz''in sert ve inatçı duruşuyla Ege''nin yumuşaklığı ve hoşgörülü imajını yan yana getirdik. Ege''de bir hamsinin nasıl yüzdüğünü anlatmaya çalışacağız." dedi.
Karadeniz''in sert duruşunu, Ege''nin yumuşaklığıyla birleştirdik
12 Temmuz 2018 15:03:00
Gönüller bir olsun cümlesiyle yola çıktıklarını ifade eden Yönetmen Mustafa Şevki Doğan, ''Ege Hamsisi''nde Karadeniz''in sert ve inatçı duruşuyla Ege''nin yumuşaklığı ve hoşgörülü imajını yan yana getirdik. Ege''de bir hamsinin nasıl yüzdüğünü anlatmaya çalışacağız." dedi.

Haber: Özlem DOĞAN

TRT ekranlarında yepyeni bir yaz dizisi başlıyor. 16 Temmuz'da yayınlanacak olan 'Ege Hamsisi'nin yönetmen koltuğunda usta yönetmen Mustafa Şevki Doğan oturuyor. Karadeniz ve Ege kültürünün harmanlandığı, her iki bölgenin büyüleyici coğrafyasının gözler önüne serildiği dizinin başrolünde ise İclal Aydın, Uraz Kaygılaroğlu, Uğur Çavuşoğlu ve Bestemsu Özdemir yer alıyor. Yapımcılığını Köprü Film'in üstlendiği dizi İzmir Seferihisar'ın Sığacık beldesinde çekiliyor. Biz de sette dizi çekim aşamasını izledik ve çekim aralarında oyuncularla sohbet etme imkanı bulduk.

'Enginarın Kalbi' muhlamaya karşı

Karadeniz ve Ege bölgesinin muhteşem lezzetlerini sunan iki restoran sahibinin çevresinde gelişen komik, duygusal, eğlenceli olaylarla iki farklı bölge kültürünün naif karşılaşmasının anlatıldığı dizinin başrol oyuncusu İclal Aydın 'Enginarın Kalbi' adlı restoranın sahibi bir anne. Dışarıdan bakıldığında güçlü, tuttuğunu koparan, dediğim dedik, inatçı bir kadın olan Melahat'ın Derya ve Deniz adında iki çocuğu var. Hayatını onlara adayan Egeli Melahat'ın yaşamla olan mücadelesini izlerken kah gülecek kah duygulanacaksınız.

İki farklı kültürü yansıtacağız

Dizinin bir diğer başrol oyuncusu Uğur Çavuşoğlu da karşımıza Şevket karakteriyle çıkıyor. Doğma büyüme Rizeli olan Şevket iki çocuk babası. Eşini kaybettikten sonra çocuklarının geleceği için çalışan Şevket kızı Zeynep'in işi dolayısıyla Sığacık'a gelecek ve Melahat'ın restoranının tam karşısına Karadeniz yemekleri yapan bir restoran açacaktır. Sığacık sıcağında set arasında sohbet ettiğimiz Uğur Çavuşoğlu 'Ege Hamsisi'ni konuştuk: 'Dizide Fırtına lakaplı Şevket karakterini canlandırıyorum. Kızı mimar olup Ege'de iş bulunca başta itiraz etse de onunla birlikte Sığacık kasabasına göç ediyor. Yeğeninin yardımıyla bir dükkan tutup Karadeniz lokantası açıyor. Ben o bölgede büyümesem de Karadenizliyim. Annem Karadeniz yemeklerini çok iyi yapar. Ben de mıhlama, hamsili pilav ve turşu kavurma yapabiliyorum. Dizimiz yaz sezonunda başlamış olacak ama bu dönemi değerlendirmek istedik, hikayemiz de buna uygun. İki farklı kültürün kaynaştığı noktada çıkan komedi ve duygusallığı izleyiciye yansıtacağız.

Tiyatro oyuncuyu her alanda besler

Aynı zamanda Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan Çavuşoğlu hem dizi hem tiyatro oyuncusu olmanın avantajlarını şöyle anlattı: 'Tiyatro oyuncunun egzersiz yaptığı alandır. Tiyatro provaları haftalarca yapıldığı için aktör provalar esansında birçok şeyi deneme şansı bulur ve kendini aşar. Dizi ve sinema setlerinde rolü prova yapacak vakti olmadığı için oyuncu birikimlerinden faydalanır. Dolayısıyla tiyatro sinemayla ayrılmaz bir bütündür. İkisi mutlaka bir arada olmalı.'

Deniz'le benzeşen noktalarımız var

Deniz karakteriyle benzeştiğini ifade eden Uraz Kaygılaroğlu, 'Deniz'in küçük yaşlarda babasını kaybetmiş bir çocuk. Benim de babam ben küçükken vefat etti. 'Oynadığım karakter Deniz, annesi ve kardeşini iyi imkanlarda yaşatmak için İngiltere'ye yerleşmek istiyor. Fakat Melahat Hanım oğluyla beraber hayatla mücadele etmek amacında olduğu için Deniz'e Sığacık'ta iş buluyor. Karadenizli ailenin kasabaya gelişiyle birlikte olaylar gelişiyor. Şevket'in kızı Zeynep'le aralarında bir çekişme başlıyor. 'Ege Hamsisi'nde İclal Aydın'la aynı dizi de oynamak da beni çok mutlu etti.

Bu sefer farklı bir karakterdeyim

Dizide Vedat karakterini canlandıracak olan Kemal Zeydan, Zeynep ve Deniz'in yapımında çalışacağı tatil köyünün sahibi, çapkın, laf ebesi bir adamı oynuyor. Zeydan, 'Vedat Zeynep'e aşık olacak. Ben aslen Hakkariliyim ama dizide bir Egeliyi canlandıracağım. Genelde şiveli konuşan komik karakterleri oynadım, bu sefer daha duygusal bir adamı oynuyorum. Karadeniz'in kendine has kültürüyle Ege'nin nahifliğini birleştireceğiz. Çoğu dizi tek düze giderken biz gönüllere dokunacağız' diyerek Ege Hamsisi'nde izleyiciyle buluşacakları günü bekliyor.

Biz bir aile dizisiyiz

Ailesine çok düşkün inatçı ve dik başlı bir Laz kızını canlandıracak olan Bestemsu Özdemir diziyi şu sözlerle anlattı: 'Sürekli yeni şeyler öğrenmek ve yeni kültürleri tanımak oyunculuğun en güzel yanı. 13 gün Karadeniz'de kaldık. Şimdi de Ege'deyiz. İstanbul'dan gelip bu güzel kasabada olmaktan çok mutluyum. Biz bir aile dizisiyiz.'

Ege'de hamsi yüzdüreceğiz

Yönetmen Mustafa Şevki Doğan'ı son derece hummalı bir şekilde çalışırken yakaladık ve dizi ile ilgili görüşlerini aldık: 'Gönüller bir olsun cümlesinden yola çıkarak Karadeniz ve Ege'nin kültürünü adetlerini ve yaşam ilişkilerini birleştirmek istedik. Seyircimizin de görmek istediği o güzel yerler, güzel ilişkiler, işin içinde silah, mafya, para olmayan bir işi yapmaya niyetlenerek yola çıktık. Karadeniz'in sert ve inatçı duruşuyla Ege'nin yumuşaklığı ve hoşgörülü imajını yan yana getirdik. Ege'de bir hamsinin nasıl yüzdüğünü anlatmaya çalışacağız.'