Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.07
Gram Altın
2466.77
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kaş'a 363 milyon TL'lik yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi alt yapıdan üst yapıya Kaş'ta hizmet seferberliği sürdürürken ilçeye 4 yılda 363.725.000 TL'lik yatırım yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet ve çalışmaları devam ederken Batı Antalya'nın incisi Kaş, geleceğe emin adımlarla ilerliyor.
Kaş'a 363 milyon TL'lik yatırım
10 Ağustos 2018 09:42:00
Antalya Büyükşehir Belediyesi alt yapıdan üst yapıya Kaş'ta hizmet seferberliği sürdürürken ilçeye 4 yılda 363.725.000 TL'lik yatırım yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet ve çalışmaları devam ederken Batı Antalya'nın incisi Kaş, geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/ANTALYA

Antalya'nın 19 ilçesinin de eşit hizmet alması yönünde büyük bir hassasiyet gösteren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugüne kadar ihmal edilen ilçelerdeki eksiklerin giderilmesi için çalışıyor. Kaş'ın kaderi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yılda hayata geçirdiği yatırımlarla değişti. Kaş'ta alt yapı sorununu ortadan kaldırmak için harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, ilçede kanalizasyon, içme suyu hattı, yağmur suyu kanalı döşeme çalışmalarını tamamlayarak 4 yılda yaklaşık 128 milyon TL'lik alt yapı yatırımı yaptı. Kaş'ta gerçekleştirilen 1254 km'lik yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları ile de Kaş'ın yolları pırıl pırıl oldu.

Projeler hayata geçiyor

Bölge halkının 50 yıllık hayali olan Bezirgan-Kalkan Yolu büyük ölçüde tamamlandı. Ootogar projesi de hayata geçiyor. Önemli yatırımlarından bir tanesi de Kınık Toptancı Hali. Kınık Ovalı ve Yeşilköy Hallerini aynı çatı altında toplayacak içerisinde cami, sosyal tesisler ile soğuk hava deposu da bulunacak. Torosların zirvesinde açılışı gerçekleştirilen Yaylaçavdır Kapalı Sistem Sulama Tesisi ile Kaşlı üreticiler tarla ve bahçelerini çok rahat bir şekilde sulayabilme imkanına kavuştu.

Kaputaş ve Patara Plajı ile ziyaretçilere eşsiz bir güzellik sunan Kaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği projelerle marka değerini daha da arttıracak.

Kaş dünya çapında bir marka olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm bu projelerin yanı sıra Sütleğen'de bir düğün salonu, Ova'da çocukların ve gençlerin bir araya gelebileceği çok amaçlı kullanılabilecek bir spor salonu, Çavdır'da da kültür merkezi gibi projeleri de hayata geçirecek. Dalış, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, yayla turizmi, Kaputaş Plajı gibi değerleriyle dünyanın her yerinden turistin ilgi odağı olan Kaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri ile değer kazanacak ve dünya çapında bir marka olacak.

Elmalı'da yaraları sarıyor

İyi günde de kötü günde de Antalyalıların yanında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi sel felaketinden zarar gören Elmalı'da selden zarar gören ailelere ayni ve nakdi yardım yapılırken, 15 kişilik bir ekip de sel sonrası oluşabilecek hastalıklara karşı ilaçlama çalışması yaptı. Başkan Türel'in talimatıyla günün ilk ışıkları ile birlikte selin yaşandığı bölgeye giden Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler vatandaşlara yardımcı olurken, selden hasar ve zarar gören evlerde inceleme yapıldı. Sel sonrası çamur içerisinde kalan ve eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlara beyaz eşya ve ev eşyası ile ayni yardımda bulunuldu.