Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kassam İsrail'in tabutuna çiviyi çaktı

Müslümanların uzun zamandır bir Selahaddin Eyyübi'sinin, Yavuz Sultan Selim'inin olmadığını ifade eden Dr. Zaher Elbek, "Duruşuyla, kefiyesiyle, kendinden emin açıklamalarıyla Ebu Ubeyde İslam dünyası için bir umut oldu. Mücahitler 7 Ekim'de kazandı ve İsrail'in tabutunun bir çivisini çaktı" dedi.
Kassam İsrail'in tabutuna çiviyi çaktı
16 Aralık 2023 09:06:41
Müslümanların uzun zamandır bir Selahaddin Eyyübi'sinin, Yavuz Sultan Selim'inin olmadığını ifade eden Dr. Zaher Elbek, "Duruşuyla, kefiyesiyle, kendinden emin açıklamalarıyla Ebu Ubeyde İslam dünyası için bir umut oldu. Mücahitler 7 Ekim'de kazandı ve İsrail'in tabutunun bir çivisini çaktı" dedi.

Haber: Özlem Doğan

İşgalci İsrail, iki ayı aşkın süredir Gazze’de soykırım yapıyor. Bilhassa bebek ve çocukları hedef alan terör devleti Gazzelilerin üzerinde yasaklı silahlar kullanıyor. Yaklaşık 20 bin kişinin şehid olduğu Gazze’de elektrik ve su olmadığı gibi katil siyonistler insani yardımların da girmesine izin vermiyor. Tüm dünyanın bu vahşeti sessizce izlemesinden cesaret alan vahşi Siyonistler her geçen gün etnik temizliğin şiddetini artırıyor. Doktora yapmak için Türkiye’ye gelen Gazzeli Gazeteci Dr. Zaher Elbek, terörist İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı Milat’a anlattı.

ABİM SOYKIRIMDA ŞEHİD OLDU

Gazze’deki soykırımın 7 Ekim’de başlamadığını, 75 yıldır işgal altında olan Filistin’de katliam yıllardır sürdüğünü ifade eden Dr. Zaher Elbek, “Ben Kuzey Gazze’de Cebaliye doğdum, büyüdüm. İsrail’in önceki saldırıları sırasında yaralandım. Şu an ailem Gazze’de. Abim ve iki yeğenim halen yaşanan soykırımda şehid oldu. 7 ekimden beri her bir apartmanı bombaladığında en azından 30 şehid oluyor çünkü Gazze halkının geniş ve büyük aileleri var. Bu soykırım aynı zamanda demografik bir savaştır. İsrail bunu bildiği için evleri bilerek bombalıyor ve bütün sülaleyi imha ediyor” dedi.

MÜSLÜMANLAR İZLEMEYİ TERCİH EDİYOR

Siyonizmin arkasında ABD’nin, Avrupa Birliği’nin yani bütün zalimlerin yer aldığını belirten Elbek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aslında İsrail’in nasıl bir katil ve soykırımcı olduğunu çok iyi biliyorlar, buna rağmen destekliyorlar. ABD Başkanı Biden, Netanyahu gibi tarihin en büyük yalancısıdır. Kassam mücahitlerine türlü iftiralar attılar, tek bir kanıt sunamadılar, hepsinin de yalan olduğu ortaya çıktı. Bizim bu dünyadan umudumuz yok. Bizim umudumuz Allah’tandır. Biz sadece vatanımızı işgalden kurtarmak istiyoruz. Operasyonun adı Aksa Tufanı, yani Mescid-i Aksa için. Bu kutsal mabed sadece Filistinlilere ait değil, 2 milyar Müslümana ait ama onlar soykırımı sadece izlemeyi tercih ediyor.”

dr-zaher-elbek-1_9ee040aa6ff5df3a338d4a6f9621a6e1.jpg

ARAP YÖNETİCİLER SIRTIMIZDAN VURDU

Gazze’deki soykırıma göz yuman Arap yöneticilerin Gazze’deki mücahitlerin kazanmasını istemediğini vurgulayan Elbek, “Çünkü halklarının eliyle sıranın kendilerine gelmesinden korkuyorlar. İsrail Filistinleri yıllardır göz göre göre katlederken Müslüman ülkelerin Arap yöneticileri ise bizi arkamızdan vuruyor. Bu bizi daha çok üzüyor. İsrail zaten Müslüman değil, peki Müslüman Araplar nerede, kardeşlik nerede? Petrolleri var, paraları, imkanları var. Hepsini kullanarak bu soykırımı durdurabilirlerdi. Mısır Refah kapısını yardım için dahi Netanyahu’dan izin almadan açamıyor. Ama şu bir gerçek ki mücahitler 7 Ekim’de kazandı, işgalci İsrail’in tabutunun çivisini çaktı” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ YANIKLAR

Katil İsrail’in yeni silahlarını denediği Gazze’yi deneme tahtasına döndürdüğünü söyleyen Elbek, “Şu an Gazze’de vahşice saldırılar yaşanıyor. Oradaki doktorlar ‘biz daha önce bu tür yara ve yanıklar görmedik çünkü yanık ilerlemeye devam ediyor, için için yanıyor’ açıklamasında bulunuyor. Gerekli yardım malzemesi olmadığı için herkes şehit oluyor. İsrail yaralı olanları da bizzat sakat bırakıyor ki büyüyünce savaşamasın. Ayrıca gazetecilerin ailelerini katlediyor ki yaptığı soykırımı gazeteciler dünyaya duyuramasın. Uluslararası ödülleri olan dünyaca ünlü Filistinli ilim adamlarını da şehid ediyorlar” şeklinde konuştu.

EBU UBEYDE UMUT IŞIĞI OLDU

Müslümanların uzun zamandır bir Selahaddin Eyyübi’si, Ömer İbn Hattab’ı, Yavuz Sultan Selim’inin olmadığına dikkat çeken Elbek sözlerini şöyle noktaladı: “Bu yüzden Ebu Ubeyde İslam dünyası için bir ışık oldu. Onun duruşu, kefiyesi, ‘yapabiliriz, direnişimizle özgürleşebiliriz’ şeklindeki özgüvenli sözleri Müslümanların umutlarını yeşertti. Mühendis, mimar, ilahiyatçı gibi meslekleri olan Kassam tugayları aynı camide namaz kılan, aynı mahallede oturan arkadaşlardan oluşuyor. Soykırımcı İsrail her dakika bomba yağdırdığı halde Gazzeliler vatanlarını terk etmedi, terk etmeyecek. İşgalciler o kadar katliam yapmasına rağmen Gazze halkı hala ‘biz direnişin arkasındayız’ diyor. Çocuklar, anneler, babalar enkaz altından çıkıp ‘Biz buradayız, Filistin bizim, direneceğiz’ diye meydan okuyor.”