Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Katil Yunanistan'ın avukatı Avrupa

Yunanistan'ın ölmeleri için mültecileri çıplak bırakıp bilerek katliam yaptığını belirten uzmanlar, "Yunanistan'ın zalimliğini Batılı medyanın insani şartlarda görmesini beklemek zaten yanlış olur. AB, ırkçılık ve nefret suçları eğer Türklere ve Müslümanlara karşı işleniyorsa görmezden geliyor." dedi.
Katil Yunanistan'ın avukatı Avrupa
07 Şubat 2022 07:00:00
Yunanistan'ın ölmeleri için mültecileri çıplak bırakıp bilerek katliam yaptığını belirten uzmanlar, "Yunanistan'ın zalimliğini Batılı medyanın insani şartlarda görmesini beklemek zaten yanlış olur. AB, ırkçılık ve nefret suçları eğer Türklere ve Müslümanlara karşı işleniyorsa görmezden geliyor." dedi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Kanlı tarihi yaptığı sayısız katliam ve zulümlerle dolu olan Yunanistan yine geçmişine uygun hareket ederek savunmasız insanları kasıtlı olarak ölüme gönderdi. Ayakkabı ve giysilerini alarak denize bıraktığı 19 mültecinin ulaştıkları sahilde donarak hayatını kaybetmesine neden olan Yunanistan’ın zulmüne seyirci kalan Avrupa ise ikiyüzlü tavrını her zamanki gibi sürdürmeye devam ediyor. AB’nin insan haklarına ve mültecilere ilişkin tutumunu Siyasi Analist Dr. Ali Demirdaş ve Siyaset Bilimci Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin Milat’a değerlendi.

ali demirdaş_01173c8996c9e08b2d3906fce6518555.jpeg

Avrupa işine geleni haklı bulur

Sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden Avrupa’nın iki yüzlü tutumuna dikkat çeken Ali Demirdaş, “İşler doğru gittiğinde insan hakları, ifade ve basın özgürlüğü gibi kavramlara sahip çıkan Avrupa, çıkarları uyuşmadığında bu kavramları hiç tereddütsüz çöpe atıyor. Bunun örnekleri çok. Örneğin, İspanya, ayrılıkçı Katalan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırıp hapse attığında İspanya’nın bu kararının yerinde olduğuna hükmetti. Terör destekçisi HDP milletvekillerine Türkiye aynı muameleyi yapınca ise tepki gösterdi. Devlet sırlarını ifşa eden Can Dündar’a cezai işlem başlatılınca basın özgürlüğü bahanesiyle Türkiye’ye yüklenirken, Batı’da önemli belgeleri ifşa eden Julian Assange ve Edward Snowden’in en ağır bicimde ceza almalarına ses çıkarmadı” dedi.

Batı’da büyük sorunlar yaşanıyor

Wikipedia'nın Türkiye’de kapatılmasına tepki gösterilirken Amerikan Hükümeti’nin TikTok'u yasaklamaya hazırlanması milli çıkar gereği olarak değerlendirildiğini ifade eden Demirdaş, “Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret edenlere tazminat davası açılmasına “ifade özgürlüğüne darbe” diyen Avrupa Birliği, 5 Şubat’ta Alman Federal Anayasa Mahkemesi’nin siyasilere hakarete ceza öngören kararını görmezlikten geliyor. Yunanistan’ın geri gönderdiği mültecilerin donarak ölmesini görmezlikten gelen Batılı medyanın başka türlü davranmasını beklemek yanlış olur. Batı’da siyasi, ekonomik ve toplumsal konularda büyük sorunlar yaşanıyor. Bunu göz önüne alan Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda kararlılıkla hareket etmesi gerekir” diye konuştu.

oğuzhan bilgin_98575b187dff6cfe3f54b1ac796cd708.jpeg

Avrupa teröristlerin evi oldu

Avrupa’nın hukuku siyasal bir aparat haline getirdiğini belirten Oğuzhan Bilgin, “Avrupa kendi politik ajandası için bir manevra alanı olarak kullanıyor. Kendi işine gelen teröriste özgürlük kampanyaları düzenlerken terör örgütü PKK ve FETÖ’nün ele başlarına da ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Evrensel hukuka göre suç olan ırkçılık ve nefret suçlarında eğer suç Türklere ve Müslümanlara karşı işleniyorsa görmezden gelme yoluna gidiliyor” ifadelerini kullandı.

Yunanistan katliam yapıyor

Yunanistan’ın mültecilerin kıyafetlerini çıkararak dondurucu soğukta araziye bırakmasının bir katliam olduğunu kaydeden Bilgin sözlerini şöyle noktaladı: “O insanların orada o soğukta hayatta kalamayacakları belli. Tıpkı mülteci botlarını batırmaları gibi bu da insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Yine 15 Temmuz askeri darbe girişimi sorumlularının Yunanistan tarafından korunması da benzer bir durumdur. Bu da insanlığa karşı işlenen bir suçtur. İnsanlığa karşı işlenmiş ve evrensel hukuka aykırı durumlarda konu Türkiye aleyhine olduğunda görmezden gelen Avrupa; Türkiye’nin meşru terörle mücadelesini ve hukuki süreçlerini bir politik kampanya olarak engellemek ve sabote etmek istiyor.”