Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kavurucu sıcaklar Türkiye'yi ne zaman terkedecek?

Türkiye, Basra Körfezi'nden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında bulunuyor. Marmara Bölgesi dışında, ülke genelinde hava sıcaklıkları hala mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Bu sıcak hava koşulları ne kadar süreyle devam edecek? Yaklaşan hafta sonunda sıcaklıkta bir düşüş bekleniyor mu?
Kavurucu sıcaklar Türkiye'yi ne zaman terkedecek?
18 Ağustos 2023 10:31:32
Türkiye, Basra Körfezi'nden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında bulunuyor. Marmara Bölgesi dışında, ülke genelinde hava sıcaklıkları hala mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Bu sıcak hava koşulları ne kadar süreyle devam edecek? Yaklaşan hafta sonunda sıcaklıkta bir düşüş bekleniyor mu?

Hava sıcaklığı her geçen gün bunalttı.Sıcak hava dalgası etkisini artırdı.

Türkiye'de ulusal sıcaklık rekoru kırıldı.

Ankara’da termometreler düşecek

Basra sıcaklarından başkent Ankara da nasibini aldı. Termometreler 40 dereceye kadar çıktı, sıcak hava bunalttı. Hafta sonu Ankara'da termometreler bir nebze de olsa düşecek. Ama sıcaklık yine de mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Sıcaklık, Marmara ve kıyı Ege haricinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Önümüzdeki günlerde hava durumunda değişiklik yaşanacak. Hafta sonu sıcaklık iç, doğu ve güney bölgelerde kademeli olarak düşecek. Ancak sıcaklık, yine mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde kalacak.

Kademeli düşüş bekleniyor

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, düşüş gösterecek olan sıcaklıkların yine de mevsim normallerinin üzerinde kalacağını belirterek şunları söyledi:

"Önümüzdeki 3-4 günde kademeli bir düşüş var. Ancak yine mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar görmeye devam edeceğiz. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 45 derecenin üzerindeki sıcaklıklar 40-42 derecelere iniyor. Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yine 3-4 derecelik düşüşle birlikte 40 dereceleri görecek. İç Anadolu Bölgesi'nde 40 derecenin üzerini gören sıcaklıklar da 34-35 derece bandına inmesini bekliyoruz."

3 büyükşehirde hava durumu

Üç büyükşehirde ise yağış beklenmiyor.

İstanbul'da hava sıcaklığının 30, Ankara'da 38, İzmir'de ise 33 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar, sıcak çarpmasına karşı da uyarıyor.

thumbsbc7e4b9c3a9ba13705813f9a5c2f4e5545_c520c065f5ba0f063eaeb4cc7cc45a96.jpg

Meteoroloji’den açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile İç Ege'nin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Marmara için uyarı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ege

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Kütahya'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyo

Akdeniz

Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu

Az bulutlu ve açık, kuzeybatı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Eskişehir'in güney çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz

Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu Ardahan ve Kars ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

VF kat sağ