Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2401.16
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kayapınar Belediyesi’nden muhteşem proje

Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Haziran ayında Diyarbakır’da bir kompleks yapımı çalışmasına başlamıştı.
Kayapınar Belediyesi’nden muhteşem proje
12 Ekim 2018 10:50:00
Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Haziran ayında Diyarbakır’da bir kompleks yapımı çalışmasına başlamıştı.

Yaklaşık 10 bin metrekarelik alana kurulacak ve 1 milyon kitabın yer alacağı kütüphane, Diyarbakır’ın en büyük ve en zengin kütüphanesi olacak. Bireylerin zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebilecekleri ve aynı zamanda, bilgiye erişimin sağlanabileceği bu kompleks merkezi Türkiye’nin de en büyük kütüphanelerinden biri olacak.

Diyarbakır’a kurulacak olması ise halk tarafından özel bir teveccühle karşılanıyor. Proje Diyarbakır’ın kültürel dokusu ve Sur mimarisi dikkate alınarak inşa ediliyor.

Dr. Ozan Balcı proje mimarisi hakkında, “Sadece bir bina yapmıyoruz, aynı zamanda bir sanat eseri yapıyoruz. Diyarbakır ilimizin şehir kimliğine uygun bir mimari yapı inşa ediyoruz. Diyarbakır’ın en görkemli en güzel caddelerinden biri olan ve halk arasında 75 Yol olarak bilinen cadde üzerinde uygun bir alanda inşa ediyoruz” diye konuştu.

“Bizim belediyemizin sloganı; insana, eğitime, bilgiye, bilime, kültüre, sanata, fakire dost belediye” diyen Balcı, “Biz insana çok kıymet veriyoruz. Geleceğimizi şekillendirecek olan, yarınlarımız, umutlarımız olan çocuklarımızı çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

Komplekste hem çocuk hem yetişkin kütüphanesi yer alacak. Bilgisayarların, dijital ortamın da bulunacağı kütüphane, öğrencilerin birlikte ders çalışacağı alanlar ve müzik odaları ile zengin arşiviyle halkın kullanımına açılacak.

20 Milyon TL’ye mal olacak kütüphanenin 2019 yılının Mart ayında açılması planlanıyor. Komplekste iki kütüphane yer alacak. Çocuk ve oyuncak kütüphanesine Prof. Dr. Aziz Sancar, Genç kütüphanesine ise Prof. Dr. Fuat Sezgin adı verilecek.