Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KAYNAK HOLDİNG'E KAYYUM

Paralel yapıya yönelik operasyonlar aralıksız devam edilyor. Son olarak Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirkete mahkeme kararıyla kayyum atandı .Mahkeme kararını değerlendiren Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Avukat Alaaddin Varol, herhangi bir hukuksuzluğun söz konusu olmadığını belirtti.
KAYNAK HOLDİNG'E KAYYUM
19 Kasım 2015 12:56:00
Paralel yapıya yönelik operasyonlar aralıksız devam edilyor. Son olarak Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirkete mahkeme kararıyla kayyum atandı .Mahkeme kararını değerlendiren Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Avukat Alaaddin Varol, herhangi bir hukuksuzluğun söz konusu olmadığını belirtti.

EZGİ ÇELİK - MİLAT

İSTANBUL Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kaynak Holding'e yönelik sürdürülen soruşturma çerçevesinde daha önce Holding'in Üsküdar ve Mahmutbey'deki yönetim binalarında arama çalışmaları yapılmıştı. Bu sırada ele geçirilen deliller üzerine FETÖ'ye finansman sağlandığı yönünde ciddi emareler bulunması üzerine soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Örgütlü Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı, mahkemeden holding bünyesindeki 19 ayrı şirkete kayyum atamasını talep etti. Yaşanan süreci Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Avukat Alaaddin Varol, değerlendirdi.

DELİLLER KARARTILABİLİRDİ

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Avukat Alaaddin Varol, Ankara, İzmir başta olmak üzere birçok Başsavcılığı'n Kaynak Holding hakkında Fetullahcı terör örgütü tanımlaması yaptığını belirtti. Bu tanımlamanın ardından örgüte para transferi yapanların, kaynak sağlayanların, örgütle ticari ilişkide bulunanların örgüt faaliyeti kapsamında değerlendirileceğini söyleyen Varol, " Kaynak Holding hakkında hukuki süreç devam ediyor. Kayyum atanması demek, şirkete el konulacağı anlamına gelmez. Mahkemeye şirket içerisinde bir takım bilgilerin sağlıklı ulaşabilmesi ve delillerin karartılmaması için kayyum atamıştır. Para transferlerinin hukuka uygun olduğunun ispat edilmesi durumunda kayyum, şirketi sahiplerine geri devreder. Ancak bu para transferleri açıklanamazsa bunun hukuki sorumluluğu büyüktür" dedi.

PARALAR NEREYE GİTTİ?

Kayyum atanmasının hukuka aykırı olduğunu söylemenin mümkün olmayacağını belirten Varol, "Kaynak Holding'in yaptığı işlemler hukuka aykırı olduğu için feveran içerisindedir. Kayyum atanmadan önce bilirkişiler tarafından şüpheli para transferleri tespit ediliyor. Bu şartlar nedeniyle kayyum atanması yapıldı. Kayyum atanması için hukuki gereklilik gerekir. Koza Holding'de de aynı durum söz konusu oldu. Bir kısım paralar bir yerlere aktarılmış. O paraların neden ve kime gittiğini veya şirketin sahiplerinin gerçek kişiler olup olmadığı konusunda şüpheler var. Bu şüpheler nedeniyle mahkeme karar alıyor" dedi.

KİMSENİN YANINA KALMAZ

Paralel yapıyla mücadelenin uzun süredir devam ettiğini vurgulayan Varol, "Dünya'nın her yerinde terör örgütünün diğer faaliyetleri yasaklanır. Yaşanan bu süreçlerin de hukuka aykırı olduğundan söz edilemez. Sanki seçimden sonra yeni bir şey yapılıyormuş gibi bir algı oluşturuluyor. Devlet dediğimiz mekanizma yavaş işliyor. Ama kesinlikle hukuka aykırı işlem yapanların yanına kar kalmıyor" dedi.

KAYYUMLAR GÖREVE BAŞLADI

Mahkeme kararınca atanan kayyumlar dün göreve başladı. Bu sırada, çevik kuvvet ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Öte yandan holdingin İzmir'deki bir şirketine de kayyum atandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Anadolu Adliyesi 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan 7 kayyum, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eşliğinde Üsküdar, Bağcılar ve Bayrampaşa'daki yönetim binalarına geldi. Kaynak Holding'in eski yöneticilerine görevden alındıklarına dair kararın tebliğ edilmesinin ardından kayyumlar yeni görevlerine başladı.

İş adamı İmran Okumuş'un kayyum heyetinde üst yönetici olarak yer aldığı, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük'ün de diğer kayyumlar olduğu öğrenildi.