Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2415.94
BIST 100
10274.64
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kayseri Valisi çiçek önderlik etmeye devam ediyor

Kayseri valisi gökmen çiçek fakir ve muhtaçlar derneğini ziyaret etti. Ziyaret sırasında gündemdeki konular konuşuldu. Bilgi alış verişinde bulunuldu.
Kayseri Valisi çiçek önderlik etmeye devam ediyor
07 Ağustos 2023 16:00:00
Kayseri valisi gökmen çiçek fakir ve muhtaçlar derneğini ziyaret etti. Ziyaret sırasında gündemdeki konular konuşuldu. Bilgi alış verişinde bulunuldu.

Dernek Başkanı Burhan Karamustafaoğlu Ülkemizin sıkıntılı döneminde memleketimize devletimize nasıl katkıda bulunuruz önerisinde bulundum. Bu soru üzerine Vali Gökmen ÇİCEK “Deprem bölgelerimizden Adıyaman ilimizin çok ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Çünkü daha önce depremle alakalı orada da görev yapmıştı. O bölgeyi iyi biliyordu. Yapılacak bir yardım varsa Adıyaman Valiliği kısa adı fak fun olan valilik vereceği hesaba sadece depremde yardıma muhtaç ailelere kullanılmak üzere yatırılabileceğini söyledi. Bunun üzerine Yönetim Kurulumuzu toplayarak bir karar aldık. Bu Karar’da Adıyaman ilimize 100 bin TL yardımda bulunduk. Bunu da Türkiye ziraat bankası aracılığı ile Adıyaman valiliği hesabına yatırdık. Kararının ve yatırılan makbuzun bir nüshası ektedir.” dedi

Fakir ve muhtaçlara yardım derneği Kayseri şubesi başkanı Karamustafaoğlu dernek çalışmaları hakkında Kayseri valisi Gökmen ÇİÇEK’e şu bilgileri verdi.

"Derneğimizin kapısından girenleri boş çevirmiyoruz. Derneğimiz 52 Yıllık bir dernektir. Yarım asrı doldurmuş bir derneğiz. Deneğimiz gönüllük esasına dayanan bir dernektir. Günlük 50 paket iaşe veriyoruz. Ayrıyeten araştırmalarımız ve ekiplerimizin çalışması sonucu ve onların inceleme, araştırmaları ve raporları dahlinde 468 aileye iki ayda bir aile nüfusuna göre yardım yapıyoruz. Bu yardımları bizzat evinde teslim ediyoruz. Bu ailelere diğer ihtiyaçlarını karşılamak içinde 2500 TL nakdi yardım yapılmaktadır.

Ayrıca Kayserimizin üniversitelerinde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi çalışmalarımız sonucunda ihtiyaç sahibi olduklarını tespit ettiğimiz öğrencilere kişi başı burs olarak 1000 TL nakit olarak vermeyi planlıyoruz. Kayseri dışındaki öğrencilere önceki öğretim yılında 850 tl ilimizdeki üniversitelerinde okuyan 26o öğrencilere 650 tl burs ödemesi yaptık yeni yılda imkanlarımız ölçüsünde artırmayı düşünüyoruz. Okulların açılması zamanında orta öğretim çağındaki öğrencilerimizin defter çanta forma gibi ihtiyaçlarını ’da karşılıyoruz. Yardım yaptığımız ailelerin çocuklarına ayrı yetende kışlık yazlık ayakkabı ve elbiselerini karşılıyoruz. İhtiyaç sabi ailelerimize her perşembe ekmek dağıtımı yapıyoruz. Perakende ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bu yol kışlık odun kömür dağıtımını tamaladık.2023 ‘ yeni bir uygulama başlattık. Ceza evinde yatan mahkumların çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu yardımlarımız mahkumun tahliye sürecine kadar devam edecek. Bundan sonra derneğimizin tanıtımına daha geniş yer vereceğiz. Çünkü çağımız iletişim çağı oldu. Yapılan çalışmalarımız daha geniş kitlere kişilere duyurmayı planlıyoruz." dedi

Bu kapıya gelen boş gitmiyor. Fakir ve muhtaçlara yardım derneği Kayseri’de meydandaki bürüngüz caminin altında ihtiyaç sahiplerine sahip çıkıyor. Her gelen bağışlar kayıt altına alınıyor. Bağış alanlar titizlikle inceleniyor. Ondan sona veriliyor. Önce yakınından başlayacaksın. Sonra diğer yerlere vereceksin. Denize veya göle atılan taş nasıl daireler çizilerek genişliyorsa öyle olmalı. Yakındakinin hakkını uzaklara göndermeyeceksin.

Vali Çiçek’te bu bilgilerden dolayı teşekkür etti. Bu tür derneklerin çoğalması için gerekli kolaylıkları göstereceklerini bildirdi. Her zaman sivil kuruluşların yanında olduğunu söyledi. Çalışmalarını çok beğendiğiniz dile getirdi. Ara sırada vakit buldukça deneği ziyaret edeceğini söyledi.