Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2522.96
BIST 100
10742.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kazanan Balıkesir oldu

24 Haziran seçimlerinin ardından sonuçların kesinleşmesi ile birlikte istatistik verileri de gün yüzüne çıktı. Mecliste milletvekili sandalye sayısı artan 32 ilden birisi de Balıkesir olurken milletvekili sayısını da 9'a yükseltti.
Kazanan Balıkesir oldu
09 Temmuz 2018 10:10:00
24 Haziran seçimlerinin ardından sonuçların kesinleşmesi ile birlikte istatistik verileri de gün yüzüne çıktı. Mecliste milletvekili sandalye sayısı artan 32 ilden birisi de Balıkesir olurken milletvekili sayısını da 9'a yükseltti.

Ramazan Çakar/Balıkesir

24 Haziran seçimlerinin ardından YSK'nın kesin sonuçları ilan etmesinden ardından Balıkseri ili olarak milletvekili sayısını da artırmış oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zafer ile çıktığı 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçimlerinde de Cumhur ittifakına bağlı partiler olan AK Parti, MHP ve BBP'nin mecliste çoğunluğu elde eden partiler olması dikkatlerden kaçmadı.

550 milletvekili sayısı 24 Haziran seçimleri ile birlikte 600'e çıkarılırken; 32 ilde milletvekili sandalye sayısı seçmen oranına göre arttı.

AK Parti milletvekili sayısını 5' çıkardı

24 Haziran seçimlerinde milletvekili sandalye sayısı artan 32 ilden birisi de Balıkesir oldu. Milletvekili sayısı 8'den 9'a yükselen Balıkesir'de, AK Parti mecliste 4 vekil ile temsil ediliyordu. 24 Haziran seçimlerinde aldığı 357.899 oy ile yüzde 41,4 ile Balıkesir'de 1. parti olan AK Parti bu oy oranı ile vekil sayısını 5'e yükseltmeyi başardı. Bu istatistiğe göre en dikkat çeken unsur AK Parti'nin vekil sandalye sayısında artış gösteren 32 ilde sadece 4 il de vekil sayısını arttırabilmiş olması. Vekil sayısını arttıran 4 il olan Aydın, Diyarbakır, Yalova ve Balıkesir iken, bu illerde sadece Balıkesir'de Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili olması.

Değişim Balıkesir'de işe yaradı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın metal yorgunluğu gerekçesiyle istifalarını istediği İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir gibi illerin Büyükşehir Belediye Başkanları'nda görev değişikliğine gidilmesi Balıkesir'de olumlu sonuçlar verdi. Bu iller içerisinde ya vekil sayısında düşüş yaşandı ya da vekil sayısı korundu.

Çalışmaları semeresini verdi

Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildikten sonrada şehrin sorunlarını çözmede ve Ak Parti'nin Balıkesir il ve ilçelerinde gece gündüz demeden mesaisini harcayan Zekai Kafaoğlu bu çalışmalarının semeresini 24 Haziran seçimlerinden başarıyla çıkarak aldı. Seçim sonrası Ak Parti'nin ilde birinci parti çıkması ve milletvekili sayısını da 5 çıkmasından dolayı Balıkesir halkına minnettar olduğunu belirten Başkan Kafaoğlu şunları söyledi: "Balıkesirli kardeşlerimiz hem bana hem de partimize verdiği destekten çok memnun olduk. Balıkesir'in sorunlarına dün nasıl koşturduk ise bugün iki katı çalışacağız. İnşallah yerel seçimlere de aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Tem amacımız bu ülkeye, bu millete ve bu şehre layık olmak ve hizmet etmektir" dedi.

Sadece bu iller arasında Balıkesir'de vekil sayısının artmış olması, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Zekai Kafaoğlu'nun sürekli sahada olması ve halkla iç içe olmasına bağlandı.

24 Haziran 2018 Balıkesir Milletvekili seçim sonuçları:

TDV kurban