Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2401.73
BIST 100
10257.82
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kazlıçeşme'deki miting için hazırlıklar sürüyor

Kazlıçeşme Meydanı'nda yarın düzenlenecek miting, belirlenen alanlarda kurulacak dev ekranlardan canlı yayınlanacak.
Kazlıçeşme'deki miting için hazırlıklar sürüyor
15 Haziran 2013 22:20:00
Kazlıçeşme Meydanı'nda yarın düzenlenecek miting, belirlenen alanlarda kurulacak dev ekranlardan canlı yayınlanacak.

AK parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Kazlıçeşme Meydanı'nda yarın düzenlenecek mitingin yüzbinlerce İstanbullunun katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi.

İstanbulluların, alana geldikleri andan itibaren miting havası yaşayacaklarını vurgulayan Babuşcu, mitinge katılanların demokrasi şöleni havasını teneffüs etmiş olarak güvenli ve konforlu şekilde evlerine dönebilmelerini sağlayacak hazırlıklar yaptıklarını anlattı.

Miting alanının İstanbullular tarafından iyi bilindiğini ifade eden Babuşcu, şunları kaydetti:

"Daha önce bu alanda çokça mitingler yaptık. Bir tecrübenin sahibiyiz. Kazlıçeşme miting alanı, herkes tarafından bilinen bir alan. Bu mitingle yüzde 30 daha da büyümüş bir alan. Çünkü alanın girişindeki belediyeye ait şantiye binaları ve araç parkurları tamamen kaldırıldı. Bu alan hıncahınç dolduğunda benim için maksat hasıl olmuştur. Merak eden oturur sayar. Miting alanı bir milyonun üzerinde kişi almaktadır. Bizim için asıl olan İstanbulluların demokratik reflekslerini ifade edebilecekleri zemini hazırlamaktır. Biz onla meşguluz. Çünkü bu miting, son 18 gündür yaşadıklarımızla bağlantılı düşündüğümüzde, milletin kendi iradesine duyulan saygısızlığı bertaraf etme adına düşüncelerini ifade edebileceği bir miting olacak" diye konuştu.

Babuşcu, tecrübelerinden hareketle mitingi organize ederken önce ulaşımı planladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Anadolu yakasındaki bütün iskelelerden gemiler, motorlar ve vapurlar kalkacak ve Zeyport'a gelecek. İstanbullular oradan da ya yürüyerek ya da otobüslerle alana gelecek. Daha büyük gemiler, Zeyport'a yanaşamadığı için Eminönü ve Yenikapı iskelelerine yanaşacak. Metro, metrobüs, raylı sistem ve otobüsleri çok etkin kullanacağız. Kendi araçlarıyla da alana gelecekler için otoparklar oluşturduk. Toplu taşıma araçlarıyla gelecek olanlar da Topkapı, Cevizlibağ, Merter gibi belli istasyon ve duraklardan ring servislerle alana getirilecek. Bayrampaşa, Fatih ve Zeytinburnu gibi yakın ilçelerimizden insanlar alana, kortej eşliğinde yürüyerek ulaşmayı hedefliyor."

Babuşcu, yarın miting alanının sabah saatlerinden itibaren İstanbullulara açık olacağını sözlerine ekledi.

Miting alanındaki hazırlıklar

Kazlıçeşme Meydanı'na 60 metre boyunda, 14 metre eninde ve 13 metre yüksekliğinde sahne kurulması için çalışmalar devam ediyor.

Sahnenin sol tarafında protokol bölümü, sağ tarafında ise engelliler ve canlı yayın araçları için alan oluşturulacak.

Led ve ses sistemlerinin kurulması için 32 vincin bulunduğu alanda, 15 jenaratör, 18 lojistik, 2 polis ve 24 sağlık çadırı ve bir sahra hastanesi, 12 ambulans, erkekler ve kadınlar için mescit, 150 mobil tuvalet bulunacak.

Alanda grafiti sanatçılarının çalışması için 60 metrekarelik siyah zeminin hazırlandı. Basın mensupları ise 80 metrekarelik podyumda görev yapacak.

Sahnenin sağ tarafına Atatürk posteri ile Türk bayrağı, sol tarafına da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posteri ile parti bayrağı asıldı.

Yaklaşık 150 bin parti bayrağının asılacağı miting alanında, ayrıca bariyerlerle ambulans yolu oluşturuldu.

Miting, Üsküdar, Kadıköy, Söğütlüçeşme, Yenikapı, Cevizlibağ gibi alanlarda kurulacak dev ekranlardan canlı yayınlanacak.

Miting kapsamında, 2 bin 500 partilinin ve teknik personelin görev yapacağı bildirildi.