Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2436.94
BIST 100
10007.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kemer Country'ye devlet el koyuyor

Turizm Bakanlığı, Haziran 2013'te ruhsata aykırılık gerekçesiyle tesisin turizm işletme belgesini iptal etti.
Kemer Country'ye devlet el koyuyor
06 Aralık 2013 13:01:00
Turizm Bakanlığı, Haziran 2013'te ruhsata aykırılık gerekçesiyle tesisin turizm işletme belgesini iptal etti.

İstanbul'da turizm işletme ruhsatı ile orman alanında kurulan ve üzerinde turizm tesisleri ile özel konutların olduğu Kemer Country'ye devlet el koyuyor.

KANUNİ'NİN MİRASI BELGRAD ORMANLARI TALAN EDİLDİ

Çok sayıda ünlü ismin ev aldığı Kemer Country, Belgrad Ormanları sınırlarında kurulmuştu. Bölge, Kanuni Sultan Süleyman'ın Belgrad seferi dönüşü beraberinde getirdiği Belgradlıları yerleştirmesinin ardından 'Belgrad Ormanları' adını almıştı. Ancak, köy sakinlerinin su kaynaklarını kirlettiği anlaşılınca Kanuni emriyle köy taşınmış; bu tarihten sonra ormanın ve barındırdığı su kaynaklarının korunması için ilk kez resmu00ee önlemler alınmıştı. Kanuni Sultan Süleyman'ın gözü gibi koruduğu ormanlar, bugün talan edildi. Devlet ise geç de olsa bu talana 'Dur' dedi.

SÜRECİ KÜLTÜR BAKANLIĞI BAŞLATTI

Kemer Country el koyma süreci Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kararıyla başladı. Bakanlık, bölgenin turizm tesisi gibi kullanılmadığı (ruhsata aykırılık) gerekçesiyle verdiği tüm izinleri Haziran 2013'te iptal etti. Bu karar üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı da ormanlık alan için saha iznini kaldırdı. İki bakanlığın ardından harekete geçen Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak, ruhsata aykırı inşa edildikleri gerekçesiyle arazinin üst kullanım hakları (tapu) tescilinin yasalara aykırı olduğuna karar verdi. Kararların kısa süre içerisinde Kemer Country olarak bilinen Kemer Yapı Turizm A.Ş.'ye tebliğ edileceği kaydedildi.

ensonhaber