Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kendini atakızı olarak tanımlayan Birce Akalay Disney'e tepki göstermedi

09 Ağustos 2023 19:26:37
Kendisini 'atakızı' olarak tanımlayan oyuncu Birce Akalay, sorulan 'Disney+'ın Atatürk dizisini rafa kaldırma kararı' sorusunu cevapsız bıraktı, Akalay, "Ben bu konuyla alakalı fikrimi beyan etmek isteseydim sosyal medya hesaplarımdan yapabiliyorum. Sorunuzu nazikçe reddetmek istiyorum." dedi.

29 Ekim'de Disney Plus'ta yayımlanması planlanan Atatürk dizisi, Ermeni lobisinin baskıları nedeniyle yayından kaldırıldı.

Disney Plus, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin baskıları ve tehditleri sonucu diziyi platformundan çekti.

Disney'in sansür kararı, içerisinde birçok yerli yapımın bulunduğu FOX'un dijital platformu Disney Plus'un, Ermeni lobisinin baskılarına direnemediği ve Atatürk dizisini yayından çektiği şeklinde algılandı.

Platformun tepkilere karşı yaptığı açıklamalar da tepkileri daha da artırdı.

Disney, küresel içerik olduğu için ülkelerden gelen geri bildirimlerin önemli olduğunu belirterek, Türkiye'de durumun hala incelenmekte olduğunu ifade etti. Bu açıklamaların sansürü örtme amacı taşıdığı düşünülerek eleştirildi.

Bu durum sosyal medyada büyük tepki aldı ve platform abonelerinin büyük bir kısmını kaybetmesine neden oldu. Ancak dikkat çekici bir şekilde, Atatürkçü olduklarını dile getiren bazı ünlü isimler sessiz kaldı.

Sosyal medya kullanıcıları, özellikle Atatürkçü olduklarını belirten ünlü isimlerin bu olay karşısında sessiz kalmalarını ve tepki göstermemelerini eleştiri konusu yaparak, bu durumun gerçek Atatürkçülük değilse, sadece popülizm olduğunu ifade etti.

keskok-fcjkcover_d8ba16276dd8d59c7e215db7701a4939.jpg

'İsteseydim sosyal medyadan yazardım'

Söz konusu gündem bir diğer oyuncu Birce Akalay'a da soruldu.

Kendisini 'atakızı' olarak tanımlayan Akalay'ın da cevabı Kaya'dan farksızdı.

Birce Akalay, "Ben bu konuyla alakalı fikrimi beyan etmek isteseydim sosyal medya hesaplarımdan yapabiliyorum. Sorunuzu nazikçe reddetmek istiyorum. Mevzu bahis Atatürk olduğu zaman ben atakızıyım zaten. Çok fazla altını çizmeye gerek yok diye düşünüyorum." diye konuştu.