Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2434.06
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kerry'den ikinci ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bölge turu çerçevesinde Türkiye'ye gelerek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.
Kerry'den ikinci ziyaret
03 Nisan 2013 17:27:00
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bölge turu çerçevesinde Türkiye'ye gelerek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

ANKARA

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı olduktan sonra ilk kez 1 Mart'ta Ankara'ya gelerek temaslarda bulunan John Kerry, hafta sonu Türkiye'yi bir kez daha ziyaret edecek.

Bölge turu kapsamında Türkiye'ye gelecek olan Kerry'nin ziyaretinin tarihi ve yeri henüz netleşmedi, ancak ABD Dışişleri Bakanı'nın Davutoğlu ile pazar günü İstanbul'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşmede, Ortadoğu barış süreci, Türkiye-İsrail ilişkileri, Suriye, Irak ve Kıbrıs'taki gelişmelerin ele alınması öngörülüyor.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye'de

Öte yandan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Kerri-Ann Jones'un da 2-10 Nisan tarihleri arasında Türkiye'de bulunacağı bildirildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Okyanus ve Uluslararası Çevre ve Bilim İşleri'nden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Jones'un Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Yücel Altubaşak ile birlikte ABD ve Türkiye arasındaki bilim ve teknoloji işbirliğini gözden geçirmek amacıyla düzenlenecek üst düzey bir toplantıya başkanlık edeceği belirtildi.

Jones, 8-9 Nisan tarihlerinde İstanbul'da, Birleşmiş Milletler Orman Forumu'nda ABD heyetine başkanlık edecek. Jones açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ve tüm dünyadan bakan düzeyinde katılımın olacağı forumun bakanlara ayrılmış bölümünde bir konuşma yapacak.