Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'AYM'nin kararına saygı duymuyorum' ifadesine Kılıçdaroğlu sert tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a sert eleştiri
01 Mart 2016 14:30:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'AYM'nin kararına saygı duymuyorum' ifadesine Kılıçdaroğlu sert tepki gösterdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye yolunu açan kararı için "AYM kararına sessiz kalırım ama saygı duymuyorum. İfade özgürlüğü ile ilgisi yok, bu bir casusluk davasıdır" demişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Hiçbir şey eleştirinin dışında tutulamaz. Yargı da parlamento da eleştirilebilir iktidar da ama siz şunu söylüyorsunuz saygı duymuyorum ve uygulamayacağım diyorsunuz kimsin sen? Sen çıktın TBMM'nin önüne anayasaya sadakatten ayrılmayacağına kurumların uyum içinde çalışacağına namusun ve şerefin üzerine yemin ettin. Şimdi namus ve şeref kavramlarının içini boşalttılar, namus ve şeref kavramı bitti onun için. Şimdi hukuk da bitecek. Hukukun da içini boşaltacaklar. Kurallar da bitecek. Narsist kişiler kural, yasa, anayasa tanımazlar. Bunların sağlıklı bir ruh yapıları yoktur.''

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın mektubuna yanıtı yarın vereceğini belirterek, "İlk mektuptaki görüşümüz neyse, aynı görüşümüz devam ediyor" dedi. CHP Lideri, ''Biz hiçbir zaman masayı devirmedik toplantıyı TBMM Başkanı bitirdi'' ifadesini kullandı.