Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki: Bu getirdiğiniz utançla anılacaksınız

04 May 2023 11:30:00
CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van mitingi skandal görüntülere sahne olmuştu. HDP yandaşlarının Türk bayraklarının üzerine basarak Öcalan lehine sloganlar attığı mitinge Alevi Ocakları İnanç ve Kültür Derneği Başkanı Emrah Uslu'dan tepki geldi.

Kılıçdaroğlu'na seslenen Uslu, "Senin gibi bir terör sevici nasıl oluyor da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide genel başkanlık yapabiliyor. İstila ettiğiniz CHP'den gideceksiniz. Türk milletinin sinir uçlarına dokunmayın. Bu getirdiğiniz utançla anılacaksınız" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van'da gerçekleştirdiği miting skandal görüntülere sahne oldu. HDP'nin flamaları altında konuşma yapan Kılıçdaroğlu'na destek için alana gelenlerin "Dişe diş kana kan" diyerek teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attıkları görüldü.Kılıçdaroğlu ise burada yaptığı konuşmada terör örgütlerine finansman sağladığı ve terör iltisaklı oldukları için görevden alınan belediye başkanlarına arka çıkarak, "Kayyumları kaldıracağız" dedi.

'Bu getirdiğiniz utançla anılacaksınız'

Kılıçdaroğlu'nun Van mitingine tepkilere neden olurken bir tepki de Alevi Ocakları İnanç ve Kültür Derneği Başkanı Emrah Uslu'dan geldi. Uslu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu mitinginizde Öcalan lehine sloganlar atılıyor, şaşırdık mı? Tabi ki hayır. Senin gibi bir terör sevici nasıl oluyor da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide genel başkanlık yapabiliyor? İstila ettiğiniz CHP'den gideceksiniz. Türk milletinin sinir uçlarına dokunmayın. Bu getirdiğiniz utançla anılacaksınız"