Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2433.08
BIST 100
10008.83
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu'nun son umudu Biden

Sandıktan yıllardır yenilgi alarak çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı son umudu ABD'nin yeni Başkanı 'Joe Biden'. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düşmanlığını açıkça dile getirip Türkiye'deki muhalefeti destekleyeceğini söyleyen Biden'ı ilk tebrik eden Kılıçdaroğlu oldu.
Kılıçdaroğlu'nun son umudu Biden
09 Kasım 2020 01:00:00
Sandıktan yıllardır yenilgi alarak çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı son umudu ABD'nin yeni Başkanı 'Joe Biden'. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düşmanlığını açıkça dile getirip Türkiye'deki muhalefeti destekleyeceğini söyleyen Biden'ı ilk tebrik eden Kılıçdaroğlu oldu.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

İçine kapanık, bağımlı eski Türkiye’ye alışık olan emperyalist ABD ve Batı, Doğu Akdeniz’de hakkını arayan, Karadeniz’de doğal gaz bulan, Libya ve Suriye’de ‘biz de varız’ diyen, yanı başında kurulmaya çalışılan terör devleti planlarını alt üst eden, yerli ve milli sanayisiyle adeta prangalarından kurtulan yeni Türkiye’yi hazmedemiyor. Türkiye’nin bağımlılık zincirinden kurtulup bölgede etkin bir güce dönüşmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğiyle gerçekleştiğini bilen üst aklın maşası ülke yöneticileri Başkan Erdoğan’a düşmanlıklarını dile getirmekten çekinmiyor. Türkiye ve Erdoğan düşmanı isimlere muhalefetten de destek gecikmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’ı ilk tebrik eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Erdoğan’ı muhalefetle bir olup devireceğiz

New York Tımes’a röportaj veren Joe Biden Erdoğan'a çok farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini belirterek, Türkiye’deki muhalif liderleri desteklediklerini açıkça göstermeleri gerektiğini ifade etmişti. Parlamento'ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için de bir yol haritaları olduğunu söyleyerek terör örgütü PKK’ya destek vereceklerini gösteren Biden güçlü Türkiye’nin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı “Sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli” demişti. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de petrol arayışına tahammül edemeyen küreselci kukla Biden, “Çok endişeliyim. Ama benim yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için hâlâ var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz” sözleriyle sandıktan zaferle çıkma umutları yıllar önce biten Kemal Kılıçdaroğlu’na yeşil ışık yakmış oldu.

Kılıçdaroğlu, son umudu Biden’a sarıldı

Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için Türkiye’deki muhalefeti destekleyeceklerini açıklaması, yıllardır sandıktan ağır yenilgiyle çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’na son umut ışığı oldu. Kılıçdaroğlu hiç vakit kaybetmeden ilk kutlayan kişi olmak için harekete geçerek ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’i Türkiye’den İngilizce ve Türkçe mesajlarla sosyal medya hesabından kutladı.

Amerikan paşası Kılıçdaroğlu

Darbe ve kaos denince akla gelen tek parti olan CHP’nin tek parti dönemindeki faşist ve karanlık adımları bugün de aynen devam ediyor. Yaptıkları devrimlere karşı çıkanları asan, seçilmiş Başbakan Adnan Menderes’i idam eden, ABD destekli FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimine hayatı pahasına karşı koyan milletin zaferine ‘kontrollü darbe, tiyatro’ diyen CHP ve liderinin yeni umudu Joe Biden’den medet umması büyük tepkiye neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ‘15 seçim kazanan kendi ülkesinin başkanı Erdoğan’ı bir kere bile tebrik etmeyen Kılıçdaroğlu’na bak sen, sinyal verirken Kılıçdaroğlu gibi ol’ sözleriyle CHP liderini eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun Biden’a ‘dört gözle bekliyorum, can atıyorum’ mesajı verdiğini kaydeden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da ‘Kılıçdaroğlu mesajıyla tarihimizdeki İngiliz Kamil Paşa’yı, Moskof Kamil Paşa’yı hatırlatıyor. Amerikan paşası Kılıçdaroğlu’ ifadelerini kullandı.

Vatan hainleri de Biden’ın yanında

ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın Türkiye’deki kuklaları kendilerini belli etmeye başladı. Türkiye düşmanı Joe Biden’ın ABD başkanı seçilmesine FETÖ ve PKK terör örgütünün teröristleri adeta bayram etti. FETÖ’cüler sosyal medya hesaplarından Biden’ı tebrik ederken MİT Tır'ları ile ilgili ihanet manşeti atıp Almanya’ya kaçan vatan haini Can Dündar da Biden’la aile olarak görüştüklerini açıkladı.