Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Kimse kriz peşinde koşmasın'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor.
'Kimse kriz peşinde koşmasın'
10 Mart 2015 13:22:00
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor.
Başbakan Davutoğlu, konuşmasına parti kapatılmasını imkansızlaştıracak bir anayasa değişikliği için kanun teklifini Meclis'e sunduklarını söyleyerek başladı.
Davutoğlu devamında, Kılıçdaroğlu'nun, son bir hafta içinde şüphelerden hareketle CHP'ye karşı bir parti kapatma davası açılacağını ve AK Parti'nin bunu destekleyeceğini söylediğini hatırlattı.
"KRİZ AKBABALARI ÇIKTI"
Başbakan Davutoğlu, "Bu sefer de kriz akbabaları çıktı. Kılıçdaroğlu'nun ekonomiden bahsetme sebebi bu, şimdi ümidi bu. Kendisinin heybesinde hiçbir şey olmadığı için 'önümüzdeki aylarda dünyada bir kriz olur, bu kriz Türkiye'ye yansırsa bana bir ekmek düşer' diye düşünüyor. Eğer siz kriz akbabasıysanız, biz Anadolu'nun aslanlarıyız, size ekmek yedirmeyiz" ifadelerini kullandı.
"İŞTE HODRİ MEYDAN"
Ey Kılıçdaroğlu partilerin kapatılması konusunda tarihe bak. Tüm parti kapatma davasının arkasında CHP vardır. Tarihe bakmaları yeter. Kılıçdaroğlu seçimler yaklaştıkça mağdur sıfatını kullanarak halka kendisini acındırmaya çalışıyor. Senin ağzına medya özgürlüğü ve demokrasi yakışmıyor. CHP demokrasinin kargasıdır.
Kılıçdaroğlu'nun şüphelerle uğraştığını, AK Parti'nin ise vizyonla uğraştığını anlatan Başbakan Davutoğlu, demokrasi hedefinde yürüdüklerini kaydetti.
Davutoğlu partilerin kapatılması konusunda tweet atıyor Kılıçdaroğlu. Bizim parti kapatması konusunda korkumuz yok. Madem korkun yok. Neden mağduru oynuyorsun.
Kılıçdaroğlu'na "İşte hodri meydan" diye seslenen Davutoğlu, "Eğer gerçekten parti kapatılmasına karşıysalar işte gün bugündür" diye konuştu.
İşte Başbakan Davutoğlu'nun söylediği o tweet:
BÜTÇE AÇIĞINI 0,5'E DÜŞÜRECEĞİZ
En kısa zamanda anayasa değişikliğini kurula indirmek için çalışıyor. Takke düşecek kel görünecek. Herkes demokrasi sınavı verecek. Dünya ekonomik krize girdiğinde Türkiye'de de birileri faaliyete geçip AK Parti'yi kapatmaya kalktı.
Türkiye'nin ekonomik göstergeleri Dünyaya baktığımızda en sağlam göstergelerdir. Şu anda bütçe açığımız bunu ortaya koyuyor. 2015'te bütçe açığını yüzde 0,5' düşüreceğiz. 2008'de nasıl ayakta durduysa bankalarımız şimdi de ayakta durur. Bankacılık sektörümüz sapasağlamdır. Kimse kriz peşinde koşmasın Merkez Bankası sağlam ellerde.
BU HALK KILIÇDAROĞLU'NA 4 DAKİKA VERMEZ
Kılıçdaroğlu ekonomide ne yapacaksınız denildiğinde dört yıl verinde görün diyor bu halk meçhule 4 dakika vermez. Biz yerinde duran bir iktidar değiliz Türkiye ve yerkürenin her yerinde dolaşırız. 1 milyarın üzerindeki ürün sayısını dokuzdan 33'e çıkardık.
NÜFUSU DÜŞÜNEREK GELİRİ ARTIRACAĞIZ
Önümüzdeki günlerde yeni istihdam paketi açıklayacağız.
Onlar nüfusu düşürerek geliri artırmayı hedeflemişti. Biz hem nüfus hem de gelir artsın istiyoruz.
ERDOĞAN BAŞÇI İLE GÖRÜŞECEK
Cumhurbaşkanı yarın MB Başkanı'ndan brifing alacak. AK Parti koalisyon hükümeti değildir. Biz krizler için önlemini alıyoruz herkes bunu böyle bilsin. Kriz yönetiminde süreç gerekir. Herhangi bir şekilde işaret alırsak. Özellikle spekülatörlere sesleniyorum. Hiçbir yanlış hesap yapmayın. Her türlü adımı atarız.
YAPISAL DÖNÜŞÜM FAALİYETLERİNE AĞIRLIK VERİYORUZ
Krizi bir taraftan yönetilirken bu tamamen dış kaynaklı bir dalgalanmanın Türkiye'ye yansımasıdır. Yapısal dönüşüm faliyetlerine ağırlık veriyoruz. Ekonominin ikinci hamle döneminde atılacak adımları sizlere aktarmıştık. Dış toplantılarda bu yapısal dönüşüm programını anlattık. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisin artarak devam ettiğini görmek sevindirici.
Fırat Dicle arası tekrar bereketli dönemlerine kavuşacak.
DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİ GAP BÖLGESİNDENDİR
GAP sadece Güneydoğu'nun değil, Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun kaderini etkileyecek bir projedir. Dünyanın en güzel şehirleri GAP bölgesindendir.
Çözüm süreci artık milletimize mal olmuş bir süreçtir. Ama herkesten önce süreç, annelere emanettir.
F-4 KAZALARI
"New York ziyaretimden önce Portekiz'e bir ziyarette bulunduk. Bu vesileyle Portekiz'de 1982'de ASALA tarafından şehit edilen diplomatımız Erkut Akbay ve eşi Nadide Akbay'ın Lizbon'daki anıt mezarlarını ziyaret ettim. Tüm şehitlerimize Allah'dan rahmet diliyorum. Bu vesileyle F-4 uçaklarımızda şehit olan pilotlarımıza da rahmet diliyorum. Bakanlar Kurulu toplantımızda kuvvet komutanlarıyla F-4 uçaklarını konuştuk. Her türlü tedbir alınacak. Kadına yönelik şiddet konusunda da her türlü tedbiri aldık, almaya da devam edeceğiz."