Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2400.34
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kimyasal patlamanın ardından 43 daireye tahliye kararı

Kocaeli'nde, dün gece bir ilaçlama firmasına ait depoda meydana gelen kimyasal patlamanın ardından, güvenlik önlemi olarak binada yaşayan 43 daire sakini tahliye edildi.
Kimyasal patlamanın ardından 43 daireye tahliye kararı
04 Ekim 2023 16:14:47
Kocaeli'nde, dün gece bir ilaçlama firmasına ait depoda meydana gelen kimyasal patlamanın ardından, güvenlik önlemi olarak binada yaşayan 43 daire sakini tahliye edildi.

İş yerinde meydana gelen alüminyum fosfit patlaması ve çıkan yangın ile ilgili olarak sorumlu görülen 2 mühendis ve 2 işçi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, Bağdat Caddesi'nde, gemilerde ilaçlama yapan bir firmanın deposu olarak kullanılan bir binanın 2'nci katında, dün saat 23.00 sıralarında patlama meydana geldi.

Alüminyum fosfitin patladığı öğrenildi

İhbar sonrası olay yerine itfaiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kontrolde, suyla tepkimeye giren alüminyum fosfitin patladığı ortaya çıktı.

Çıkan yangına özel güvenlikli ekip müdahale etti

Kimyasal patlama nedeniyle ekipler, özel kıyafetler giyerek yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken; sağlık ekipleri, kimyasal maddeden ve dumandan etkilenen apartman sakinlerine müdahalede bulundu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye gidip, bilgi aldı.

Kocaeli Valiliği açıklama yaptı

Patlamaya ilişkin Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Körfez İlçesi Bağdat Caddesi'nde bir ilaçlama firmasının faaliyeti sırasında 03.10.2023 günü 23.11 de gaz salınımı meydana gelmiştir. Tedbir amaçlı olarak yakın çevredeki 43 daire sakini yakınlarının yanına yerleştirilmiştir.

Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD, Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İSU ekiplerimiz tarafından gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, sağlık problemi olan vatandaşımız bulunmamaktadır" denildi.

ko_884640314901826a622b849ebcfdf12a.jpg

4 kişi gözaltına alındı

Meydana gelen alüminyum fosfit patlaması ve çıkan yangın ile ilgili olarak sorumlu görülen 2 mühendis ve 2 işçi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Kimyasal gaz değerleri düştü

AFAD ekipleri, patlamanın yaşandığı caddeye gelerek incelemeler yaptı. Patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın olduğu iş yerinin yakınında bulunan binaların camlarının kırıldığı görüldü. Patlamayla birlikte çıkan gazın kanalizasyon ve su gider hattından sokağa ve dairelere yayıldığı öğrenildi.

Yapılan ölçümlerde kimyasal gaz değerlerinin düştüğü ve zarar verici boyutta olmadığı belirtildi. Dairelerine girmek isteyen vatandaşlar, sorumluluğun kendilerine ait olduğuna dair belge imzaladıktan sonra evlerine girdi. Olayın yaşandığı binaya ise girişlere izin verilmedi.

İş yerinin ruhsat başvurusu sonuçlanmamış

Öte yandan iş yerinin ruhsat için belediye ve Tarım İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptığı, ancak başvuru sürecinin sonuçlanmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.