Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2388.86
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron'ı kabul etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Orta Asya turu kapsamında ülkesini ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'u kabul etti.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı, İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron'ı kabul etti
22 Nisan 2024 20:26:04
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Orta Asya turu kapsamında ülkesini ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'u kabul etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Caparov, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e resmi ziyarette bulunan Cameron ile bir araya geldi.

Caparov ve Cameron, iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve geleceği hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Taraflar, iki ülke arasında eğitim ve mevsimlik işçi konularının yanı sıra siyaset, ticaret, ekonomi, yatırım, enerji ve ulaştırma alanları ile bölgesel ve uluslararası güncel konuları ele aldı.

Cameron'ın ziyaretinin Kırgızistan ile İngiltere arasındaki çok yönlü işbirliğine yeni bir ivme kazandıracağına güvendiğini söyleyen Caparov, İngiltere'nin ülkenin batı yönündeki dış politikasında önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.

Cameron da sıcak karşılamasından dolayı Caparov'a teşekkür ederek Kırgız-İngiliz işbirliğini çeşitli alanlarda geliştirmenin ve güçlendirmenin önemini vurguladı.

- Cameron, Kırgız mevkidaşı Kulubayev ile görüştü

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Bakan Ceenbek Kulubayev, İngiliz mevkidaşı Cameron ile bir araya geldi.

Kulubayev, Cameron ile heyetler arası görüşmede, siyasi diyaloğun gelecekte de devam edeceğini umduklarını ifade etti.

Ülkede eğitim programlarının yaygınlaştırılmasından yana olduğunu belirten Cameron, İngiltere'nin özellikle Orta Asya ve Kırgızistan ile ortaklıklarının genişletilmesine ilgi duyduğunu bildirdi.

Cameron, bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye yönelik 19 milyon sterlinlik girişim sermayeli fon oluşturmaya hazır olduklarını söyledi.

Görüşmenin sonunda, dışişleri bakanlıkları arasında iki yıllık işbirliği programı ve Kırgızistan ile İngiltere arasında da Ekonomik İşbirliğine ilişkin Ortak Bildiri kabul edildi.

- Cameron, Ürkün Anıtı'nı ziyaret etti

Öte yandan, Cameron, Bişkek'te Kırgızların 1916'da Rus Çarlığına karşı isyanını simgeleyen "Ürkün" anıtının yer aldığı kompleksi ziyaret ederek çelenk koydu.