Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2442.45
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kırım Tatar liderler Boris Johnson'la Kırım'ı görüştü

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşme sırasında Kırım ve Kırım Tatarlarının durumu ele alındı.
Kırım Tatar liderler Boris Johnson'la Kırım'ı görüştü
03 Mart 2017 14:49:00
Yaklaşık 1.5 saat süren görüşme sırasında Kırım ve Kırım Tatarlarının durumu ele alındı.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Kiev'e ziyaret gerçekleştiren İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında taraflar Rus işgali altında bulunan Kırım'ı ele alırken, yarımadanın Rus işgalinden kurtarılmasına yönelik konuların müzakere edileceği bir uluslararası platformun kurulması gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çubarov, "Dışişleri Bakanının dikkatini, doğrudan Kırım'ın işgalden kurtarılması konusunun görüşüleceği uluslararası bir platformun kurulması gerektiğine çektik. Ve bizim görüşümüze göre, bu platformda hakim olacak ülkeler arasında Budapeşte Memorandumu garantör ülkeleri yani İngiltere ve ABD olmalı" dedi.

İngiltere ve Polonya Dışişleri Bakanları 1 Mart tarihinde resmi ziyaretle Kiev'de bulundu ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Başbakan Vladimir Groysman ve Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin'le bir araya geldi. Buluşmalar sırasında Donbas krizinin çözülmesi, Kırım'daki insan hakları durumu ve AB ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin gelişme perspektifleri ele alındı.