Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Kırmızı bültenle aranan 56 kişi yakalandı'

03 Ocak 2024 09:37:57
11 ilde eş zamanlı düzenlenen Kafes-28 operasyonu kapsamında Interpol tarafından Kırmızı Bülten ve Difüzyan Mesajı ile aranan 56 şüpheli yakalandı.

Türkiye'de 11 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "KAFES-28" operasyonu sonucunda, INTERPOL'ün Kırmızı Bülten ve "Difüzyon Mesajı" ile arama kaydı bulunan 56 şüpheli, 18 ülkenin iş birliğiyle başarıyla yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda, İnterpol-Europol Daire Başkanlığı ve KOM Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaların ardından, İstanbul, Antalya, Sakarya, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Manisa, Muğla, Şanlıurfa ve Yalova illerinde operasyonlar düzenlendi. ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Belarus, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İran, Katar, Kazakistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün'den olmak üzere 18 ülkenin katılımıyla gerçekleşen operasyonlar neticesinde, suç örgütü üyeliği, uyuşturucu madde ticareti, kara para aklama, saldırı, kalpazanlık, soygun, dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı, adam öldürme, fuhuş, hırsızlık, kaçakçılık, rüşvet, yolsuzluk ve sahtecilik gibi suçlardan arama kayıtları bulunan 56 şüpheli gözaltına alındı.

Tamamı Interpol tarafından aranıyordu

Yakalanan şahısların tamamının, Interpol tarafından aranan ve Türkiye'de bulunduğu tespit edilen kişiler olduğu belirlendi. Emniyet birimleri, operasyon kapsamında titiz incelemelere devam ediyor.

VF kat sağ