Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kırmızı bültenle aranan suçlu İspanya'da yakalandı

Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan M. Y , İspanya'nın kuzeyindeki bir operasyonla polis tarafından ele geçirildi.
Kırmızı bültenle aranan suçlu İspanya'da yakalandı
07 Eylül 2023 10:17:44
Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan M. Y , İspanya'nın kuzeyindeki bir operasyonla polis tarafından ele geçirildi.

İspanyol emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından soruşturma başlatılan ve daha sonra kırmızı bülten çıkarılan şahıs, dün İspanya'nın kuzeyindeki Santander kentinde kimlik kontrolüne takıldı.

Türkiye'nin iade talebi dolayısıyla şahsın yakalanmasıyla ilgili bilgilerin Madrid Büyükelçiliğine bu sabah iletildiği ve yasal sürecin başlatıldığı öğrenildi.

Şahıs, halihazırda Santander'de gözaltında tutuluyor.

İade, Türkiye'de Adalet ve Dışişleri bakanlıklarından gelecek bilgilerin İspanya'da ulusal mahkemeye ulaştırılması ve mahkeme kararının ardından gerçekleşebiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şahıs hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Suçlu hakkında 25 Mayıs'ta kırmızı bülten çıkarılmıştı.

İnterpol Bülteni nedir?

İnterpol Bülteni ya da Uluslararası Bülten; İnterpol tarafından, üyeler arasında bilgi paylaşımını sağlamak için çıkarılan bir bültendir. Bu uyarılardan altısı renk kodlarıyla belirtilmek üzere toplam yedi tanedir.

Bültenler Interpol'ün resmî dillerinde çıkarılır: İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Arapça. 2007 yılında toplam 5153 tane bülten yayınlandı.

Kırmızı bülten nedir?

Bir tutuklunun ya da tutuklama emri çıkartılan kimsenin görüldüğü yerde tutuklanıp, iade edilmesini belirten bültendir. Tutuklunun ya da bir ülke tarafından tutuklama emri çıkartılmış kişinin yakalandığı ülkenin kanunlarına göre suçlu sayılması halinde iadesi mümkündür,aksi halde sadece takibe alınır.

Mavi bülten: Bir suça ilişkin bir kişi hakkında ekstra bilgilendirilme isteği için yayınlanan bültenlerdir.

Yeşil Bülten: Uluslararası şüpheli veya suçlular hakkında uyarı ve bilgi almaya yönelik yayınlanan bültenlerdir.

Mavi Bülten: Kayıp şahıslar için yayınlanan bültenlerdir.

Siyah Bülten: Kimliği saptanamayan cesetler için bilgi almak adına yayınlanan bültenlerdir.

Özellikle, yüz derisi, dövme ya da yara izi soyulmuş ya da yanmış, biyometrik ölçüleri (boy ya da kilo değerleri son 6 ay içinde değişmiş olabilecek durumdaki) cesetler için ya da ceset grupları için çıkarılan bültenlerdir.

Turuncu Bülten: Gizli silahlar, bomba paketleri ve diğer tehlikeli malzemelerden oluşan potansiyel tehditler hakkında polis ve diğer uluslararası organizasyonları uyarmak için çıkarılan bültenlerdir.

Mor Bülten: Suçlular tarafından kullanılan prosedürler, mekanlar, aletler, cisimler ve saklanma yerlerini bildirmek için kullanılan bültenlerdir.

VF kat sağ