Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2451.72
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kışanak İmralı'yı anlattı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, İmralı'da Abdullah Öcalan'la yapılan ve sır gibi saklanan görüşmeyle ilgili Bitlis'in Tatvan ilçesinde açıklamalarda bulundu.
Kışanak İmralı'yı anlattı
26 Şubat 2013 07:01:00
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, İmralı'da Abdullah Öcalan'la yapılan ve sır gibi saklanan görüşmeyle ilgili Bitlis'in Tatvan ilçesinde açıklamalarda bulundu.

BDP Bitlis il örgütü tarafından, Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen yemekte konuşan Kışanak, "Arkadaşlarımız İmralı'ya gittiler, Sayın Öcalan'la görüştüler. Sayın Öcalan, başta kadınlar olmak üzere, evladını yitiren analar olmak üzere, tüm halkımıza sevgilerini, saygılarını, selamlarını gönderdi. Ben de halka güveniyorum dedi. Ben de size güveniyorum dedi. Bizlere, hepimize, BDP'ye, sizlere, milletvekillerine nasıl bir barış istiyorsunuz, nasıl yaşamak istiyorsunuz, cesurca tartışın, cesurca önerilerinizi ortaya koyun, gelin hep beraber çözümün yol haritasını oluşturalım. Onun için bugünlerde bizler halk olarak, örgüt olarak, nasıl bir çözüm istiyoruz, nasıl yaşamak istiyoruz, barıştan ne anlıyoruz, barışın yolu ne olabilir, bunu tartışmak, bunun önerilerini geliştirmek durumundayız" dedi.

Hükümete seslendi Öcalan'la devletin diyalog içerisinde olması ve görüşme yapmasını önemli bulduklarını belirten Kışanak, Öcalan'ın barış elinin geri çevrilmemesini ve yol haritasına olumlu bir karşılık vermesi gerektiğini belirtti. Kürt halkı adına AK Parti hükümetine ve devlete çağrıda bulunan Kışanak, "Bugün üzerimizde hem dostluğun hem de dayanışmanın sıcaklığı var. Bugün bu salonda iyi ki varsınız. Barışı, çözümü, özgürlüğü ancak bizler getirebiliriz. Kendimize inanacağız, kendimize güveneceğiz. Halkımıza ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a güveneceğiz. Bugünlerde barışı arıyoruz. Mücadelemizle, direnimizle yarattığımız barışın koşullarını artık değerlendirmek ve bir çözüme kavuşturmak istiyoruz. Çözüm, özgürlük belki bu yaralarımızın sağ olması için merhem olur. Bu nedenle ben biliyorum ki her kesten çok evladını yitiren, evladının yolunu gözleyen analar barışı istiyor" diye konuştu.