Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2402.21
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kitapseverler 7. kez ‘Okur’la buluştu

İlk sayısından itibaren kültür dünyasına farklı bir renk katan kitap dergisi ‘Okur’ bu sayıda okuma listelerini ele alıyor.
Kitapseverler 7. kez ‘Okur’la buluştu
14 Eylül 2018 14:36:00
İlk sayısından itibaren kültür dünyasına farklı bir renk katan kitap dergisi ‘Okur’ bu sayıda okuma listelerini ele alıyor.

‘Kitapseverleri buraya alalım. Çünkü onların yeni dergisi artık ‘Okur’ olacak mottosuyla yola çıkan Okur dergisinin 7. Sayısı okuyucuyla buluştu. Bu sayının dosya konusunu ise okuma listeleri oluşturuyor. Okur’un okuyucularına soruları var: ‘Hemen her yerde elimize tutuşturulan zoraki listeler okuma serüvenimizi zenginleştiriyor mu, yoksa bizi sınırlıyor mu? Örneğin alan okumaları için bir listeye, daha doğrusu rehbere kesinlikle ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz fakat serbest okumalarımız için de aynı zorunluluk söz konusu mu? Handan İnci, Necip Tosun, Cüneyt Uzunlu, İslam Dalp’la bu soruların cevabını bulmaya çalışan derginin içeriği de dopdolu.

Kızının gözünden Cemil Meriç ve İstanbullu olmak

Ümit Meriç’le orta sayfa söyleşisinde Babası Cemil Meriç ile ilişkisi, İstanbullu olma duygusu ve yeni çalışmaları yer alıyor. Ayrıca, Necip Tosun ile öykücülüğün sınırlarını ve genç öykücülerin durumunu; Bekir Şahin ile el yazma eserlere dair hurafeleri; Devran Bildik ile nasıl oldu da çocuklara ücretsiz kitap vermeye başladığını; Oktay Çetinkaya ile okuma serüvenini ve Semih Taneri tasarım yolculuğunu da sohbet konularından biri.

Çocuk edebiyatını göz ardı etmeyin!

Bu sayıda iki adet çeviri de var. İlki, Simon Critchley’in Heidegger ve onun eşsiz eseri Varlık ve Zaman’a dair incelemelerini içeriyor. Diğeri çocuk edebiyatı hakkında oldukça önemli bir analiz. Tüm bunların dışında yayıncılık dünyasından kitap haberleri, onlarca tahlil ve inceleme metni; hatırat, seyahat, psikoloji, tarih, çocuk kitaplıkları ve köşeler de okuyucuyu bekliyor.