Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KKTC'de PKK şovu yapacaklar

KKTC'deki Avrupa Birliği uzantısı dernekler ve Kıbrıs Rum yönetimi ile işbirliği yapan PKK yanlılarının, tutuklanan HDP'li vekiller için bugün Lefkoşa'da Türkiye karşıtı yürüyüş yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı.
KKTC'de PKK şovu yapacaklar
08 Kasım 2016 10:11:00
KKTC'deki Avrupa Birliği uzantısı dernekler ve Kıbrıs Rum yönetimi ile işbirliği yapan PKK yanlılarının, tutuklanan HDP'li vekiller için bugün Lefkoşa'da Türkiye karşıtı yürüyüş yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Türkiye'ye karşı gerçekleşecek yürüyüşe en büyük desteği PKK ve "Birleşik Kıbrıs" çalışmalarına verdiği destekle bilinen Cumhuriyetçi Türk Partisi'de siyaset yapan Doğuş Derya olduğunu belirten güvenlik kaynakları, KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin Türkiye'de CHP gibi terör örgütü PKK'ya destek verdiği için tutuklanan HDP'lilere sahip çıktığını belirtiyor. CTP'li siyasetçi Doğuş Derya'nın daha önce de Diyarbakır'da HDP'nin organize ettiği nevruz kutlamalarına katıldığı ve KKTC'de meclis kürsüsünden Türk askerini tecavüzcülükle suçladığına dikkat çekildi.

KKTC'Yİ SOKAĞA DAVET ETTİLER

KKTC'de faaliyet gösteren "Baraka Kültür Merkezi", "Yasemin Hareketi", "Yeni Kıbrıs Partisi", "Toplumcu Demokrasi Partisi" ve "Cumhuriyetçi Türk Partisi" gibi STK ve siyasi partiler Türkiye karşıtı eylemlerde daha öncede PKK'lı öğrencilerle birlikte en ön saflarda yürüyüşümler. Aynı oluşumların Avrupa ve Kıbrıs Rum kesiminden destek alarak HDP'li vekillere sahip çıkmak için yavru vatan KKTC'de Türkiye aleyhine yürüyüş yapacakları öğrenildi. Türkiye'deki Kürtlerin HDP'ye destek vermediğini gören Avrupa ve Rum kesimi KKTC'de bulunan PKK yanlıları ve Türkiye karşıtlarını sokağa dökmeye çalışıyor. KKTC'deki Türklerin de kışkırtılmaya çalışıldığına vurgu yapan güvenlik kaynakları yürüyüşün KKTC yönetimi tarafından durdurulması gerektiğini önemle vurguluyorlar. Düzenlenecek söz konusu yürüyüşe destek verenlerin arasında Kıbrıs Türk öğretmenler sendikasi Başkanı Şener Elçil'in de bulunduğu belirtildi.

KKTC'de AB destekli faaliyetlerde bulunan ve Türkiye karşıtı PKK-HDP destek yürüyüşlerine destek verdiği iddia edilen sivil toplum örgütlerinin listesi:

Applicant ActionEU grant

European Mediterranean Art Association (EMAA)

GÜKAD (Guzelyurt County Development Association )

Kuskor u2013 The North Cyprus Society for the Protection of Birds and Nature

Cyprus Policy Center - Eastern Mediterranean University

SID Lefkosa Chapter. Society for International Development

Biologists Association Birds have no boundaries

Cyprus EU Association Right to Access Information

YC Jumpstart - Youth Peace Campaign in Cyprus

Translates as 'Women that Progress as They Become Aware of Barriers'

Kanser Arastirma Vakfi(KAV)

CADER Local Efforts, Global Outcomes

AKOVA Strong Women for a strong Civil Society

GB Name Contract Title EU Grant