Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kolombiya'da bombalı saldırı: Fatura generale kesildi

Kolombiya'nın güneybatısında polislere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 2'si polis olmak üzere 6 kişinin yaralandığı bildirildi.
Kolombiya'da bombalı saldırı: Fatura generale kesildi
21 May 2024 07:35:05
Kolombiya'nın güneybatısında polislere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 2'si polis olmak üzere 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haber: Yunus Akseki

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'nın Cauca yönetim bölgesine bağlı Morales kasabasında polis ekiplerine el yapımı bombayla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si polis olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Görgü tanıklarına göre, motosikletli kişiler saldırıyı bir otelin yakınında gerçekleştirdi. Patlamadan kısa süre sonra polis istasyonuna taciz ateşi açıldı ve bölgeye çok sayıda kolluk kuvveti sevk edildi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, olayın ardından yaptığı açıklamada saldırıyı "kabul edilemez" olarak nitelendirerek, orduya operasyon talimatı verdiğini duyurdu.

General görevden alındı

Son zamanlarda güvenlik güçlerine yönelik saldırıların artması üzerine önemli bir karar alan Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, üst düzey bir askeri generali görevden aldı.

Kolombiya basınında çıkan haberlere göre, saldırıdan FARC'ın eski üyelerinden oluşan Estado Mayor Central (EMC) mensupları sorumlu tutuluyor.

Petro, ateşkes görüşmelerini askıya aldığı FARC'ın eski liderlerinden Ivan Mordisco'nun 22 Mart'ta yakalanması talimatını vermişti.

Barış anlaşmasını ihlal ettiler

FARC ile 50 yılı aşkın süren çatışmaları sona erdiren barış anlaşması, dönemin Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos ve eski FARC lideri Rodrigo Londono tarafından, başkent Bogota'daki tarihi Colon Tiyatrosu'nda 24 Kasım 2016'da imzalanmıştı.

Ancak, devlet ile FARC arasındaki barış anlaşmasına rağmen, örgütle ters düşen bazı eski komutanlar ve FARC üyeleri silahlı eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

"Ivan Mordisco" ismiyle bilinen Nestor Gregorio Vera'nın liderliğindeki Estado Mayor Central (EMC) mensupları, Kasım 2016'da imzalanan barış anlaşmasına katılmamış ve saldırılarına devam etmişti.

Ülke basınına göre, 2 bin 180'i silahlı olmak üzere toplamda 3 bin 500'den fazla üyeye sahip EMC, Venezuela ve Ekvador'un yanı sıra Kolombiya'nın batı, orta ve doğu bölgelerinde faaliyet göstermekte ve finansmanını uyuşturucu ticareti, kaçakçılık ve haraç gibi illegal yollarla sağlamaktadır.

VF kat sağ