Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2282.62
BIST 100
8985.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KOLTUK ÖRTÜSÜ NASIL OLMALI?

Daha düzenli bir alanda vakit geçirmek isteyenlerin merak ettiği konulardan biri koltuk örtüsü nasıl olmalı sorusudur.
KOLTUK ÖRTÜSÜ NASIL OLMALI?
17 Mart 2023 15:46:04
Daha düzenli bir alanda vakit geçirmek isteyenlerin merak ettiği konulardan biri koltuk örtüsü nasıl olmalı sorusudur.

Daha düzenli bir alanda vakit geçirmek isteyenlerin merak ettiği konulardan biri koltuk örtüsü nasıl olmalı sorusudur.

Keyif alarak vakit geçirdiğimiz alanların başında oturma odaları ve salonlar gelir. Dolayısıyla salon ya da oturma odasının düzenli görünmesi önemlidir. Sıcak bir ortamın yanı sıra düzenli bir ortamın sağlanmış olması geçirilen zamanın daha kaliteli olmasını sağlar. Koltuk seçimi bu noktada önemli bir yere sahiptir. Ancak koltukların uzun süre temiz kalması bazen pek mümkün değildir. Bu noktada devreye koltuk örtüsü girer. Peki koltuk örtüsü sevmeyen bireyler için koltuk örtüsü nasıl olmalıdır? İşte koltuk örtüsü hakkında merak edilen her şey...

KOLTUK ÖRTÜSÜ NEDİR?

Koltuk örtüsü nedir sorusunun yanıtı aslında çok basittir. Adından da anlaşılacağı üzere koltuk örtüsü, koltuk yüzeyine geçirilerek kullanılan ve koltuğu dış etmenlerden korumaya yarayan bir tekstil ürünüdür. Oturulan alanların hem görsel açıdan hem de kullanım açısından daha elverişli hale gelmesi bu ürün modelleri ile mümkündür. Koltuk örtüsü seçerken, renk ve kumaş dokusu önemlidir. Seçilen kumaşın kullanılacak alanla bir ahenk sergilemesi görüntünün daha iyi olmasına yardımcı olur. Seçilecek ürün için koltuk örtüsü modelleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Çeşitli modellerin bulunduğu ürün modelinde renk seçenekleri de bir hayli zengindir. Giydirmeli koltuk örtüleri kullanım bakımından rahatlık sağlayan modeller arasındadır. Direkt koltuğa geçirilerek kullanılan bu ürünlerin yanı sıra lastikli koltuk örtüleri de mevcuttur. Ayrıca ortamın ambiyansını sağlamak açısından modern koltuk örtüleri tercih edilebilir.

rtü_2881246687d40b61f8eec1a2fc6cc62e.JPG

KOLTUK ÖRTÜSÜ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Koltuk örtüsü alırken nelere dikkat edilmelidir sorusu da sıklıkla araştırılan konuların başında gelir. Koltuk örtüsü kullanımı birçok kişi tarafından istenmeyen bir durum olarak karşılansa da özellikle kalabalık ve çocuklu evlerde tamamen zorunlu bir ihtiyaca dönüşebilir. Daha çok açık renk oturma grubuna sahip evlerde koltuk örtüsü kullanmak bazen kaçınılmaz bir durumdur. Koltuk örtüsü sevmeyenler için alternatif yöntemler de bulunur. Örneğin koltuk örtüsünün koltuk modelinin üretildiği kumaştan seçilmesi, ürünün kullanımını daha keyifli bir hale getirebilir. Bu noktada bireylerin dikkat etmesi gereken husus koltuk seçiminde kumaşın da ulaşılabilir olmasına özen göstermesidir. Yine koltuk örtüsü alırken kumaşın kolay silinebilir özelliğe sahip olması da kullanımı kolaylaştıran bir diğer noktadır. Temizlik noktasında toz, kir ve leke tutmayan kumaşların tercih edilmesi ürünün temizlenmesi açısından önem arz eder. Lastikli kanepe örtüleri tercih edildiğinde herhangi bir fazlalık oluşmayacağı için dağınık bir görünüm de oluşmaz. Koltuk örtüsü kullanmaktan kaçınan bireylerde en rahatsız oldukları noktanın koltuk örtüsünün dağılması ya da çabuk bozulması olduğu görülür. Koltuk ya da kanepe ile aynı ölçülere sahip olan örtüler bu durumun oluşmasını önler. Kaymaz koltuk örtüsü bu noktada kolaylık sunan modeller arasında gösterilebilir.

koltuk_edefd18bcab9470e425fa0925f202a87.jpg

YAZ AYLARINDA HANGİ KOLTUK ÖRTÜSÜ ALINIR?

Yaz aylarında hangi koltuk örtüsü alınır sorusunu merak edenler için, ince kumaş türleri bu noktada kurtarıcı olabilir. İlkbahar ve yaz aylarında otururken terleme yapmayacak kumaşların tercih edilmesi de konforu artırmaya yardımcı olacaktır.

KIŞ AYLARINDA HANGİ KOLTUK ÖRTÜSÜ ALINIR?

Kış aylarında hangi koltuk örtüsü alınır diyenler için ise daha çok kalın ve pamuklu kumaştan üretilen koltuk örtüleri önerilir. Ayrıca koltuk şalı da kış aylarında tercih edilen modellerdendir. Hem kullanım açısından hem de dekor açısından koltuk şalı kullanmak kış aylarında kurtarıcı olabilir.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan