Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2411.69
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için zikredilen Er Reşid Esmaül Hüsnasını faydaları...

Allahın güzel isilmelerinden Er Reşid''in faziletletlerini faydalarını sizin için araştırdık. Er Reşid Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir? Er Reşid esmasının anlamı nedir? En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah''ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır. Sizin için Esmaül Hüsnada yer alan El Baki isminin faziletlerini araştırdık. Bu yazımızda anlamları, Er Reşid isminin Kuran-ı Kerim’de ki Arapça ve Türkçe manasını, Er Reşid isminin Kuran’da geçen ayetlerini, Er Reşid isminin faziletlerini bulabilirsiniz. işte Er Reşid Esmaül Hüsnasının faziletleri ve sırları..
Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için zikredilen Er Reşid Esmaül Hüsnasını faydaları...
11 May 2019 12:09:00
Allahın güzel isilmelerinden Er Reşid''in faziletletlerini faydalarını sizin için araştırdık. Er Reşid Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir? Er Reşid esmasının anlamı nedir? En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah''ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır. Sizin için Esmaül Hüsnada yer alan El Baki isminin faziletlerini araştırdık. Bu yazımızda anlamları, Er Reşid isminin Kuran-ı Kerim’de ki Arapça ve Türkçe manasını, Er Reşid isminin Kuran’da geçen ayetlerini, Er Reşid isminin faziletlerini bulabilirsiniz. işte Er Reşid Esmaül Hüsnasının faziletleri ve sırları..

Allahın güzel isilmelerinden Er Reşid'in faziletletlerini faydalarını sizin için araştırdık. Er Reşid Esmaül Hüsnasının faziletleri nelerdir? Er Reşid esmasının anlamı nedir? En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah'ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır. Sizin için Esmaül Hüsnada yer alan El Baki isminin faziletlerini araştırdık. Bu yazımızda anlamları, Er Reşid isminin Kuran-ı Kerim’de ki Arapça ve Türkçe manasını, Er Reşid isminin Kuran’da geçen ayetlerini, Er Reşid isminin faziletlerini bulabilirsiniz. işte Er Reşid Esmaül Hüsnasının faziletleri ve sırları..

Er Reşid esmasının lügat anlamı:

Rüşd kökünden türemiş olan er-Reşid esması; kişinin sevdiği şeye ulaşması, salah ve istikamet anlamlarına gelir. Ğay kelimesinin zıddıdır. Ğay ise; bir şeyi veya bir kimseyi gölgelemek, kişinin inanç ve görüşünde sapması anlamlarına gelir.

Er Reşid esmasının ıstılah anlamı:
  • Er Reşid; rüşd sahibi olan, doğru ile yanlışı birbirinden ayırt edendir.
  • Er Reşid; kullarını rüşde ulaştıran, onlara doğruyla yanlışı ayırt etme kabiliyeti verendir.
  • Er Reşid; fiillerinde emir ve yasalarında, yaratmasında abes ve batıl olmayan, eksiklik ve unutmadan uzak olandır.
  • Er Reşid; dilediğini ve dileyeni irşâd ederek mutluluğa ulaştırandır.
  • Er Reşid; bütün kemal sıfatlarıyla muttasıf olandır.
  • Er Reşid; yüce hikmet sahibidir.
  • Er Reşid; dünya ve ahiret hayırları için kullarını hikmetle yönlendirendir.
  • Er Reşid; adalet ve fazilet sahibidir.
  • Er Reşid; dostlarını olgunluğa ulaştırandır.
Er Reşid esmasının Kur’an içerisinde incelenmesi:

1-Allah zatında, sıfatlarında, fiillerinde, yaratmasında, emir ve yasaklarında mürşiddir. Eksiklik, kusur ve zaaflardan uzaktır:

“Göğü, yeri ve yaratmadık. Bu inkâr edenlerin zannıdır. Bu yüzden inkâr edenlere ateşten bir helak vardır ikisi arasındakilari biz boş yere.” (Sad 27)

“Sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikaten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız?” (Mü’minun 115)

2-Allah’ın kitabı da mürşiddir. Ona batıl yaklaşamaz:

“Ona önünden de ardından da batıl gelemez. O hikmet sahibi, çok övülen Allah tarafından indirilmiştir.” (Fussilet 42) 352

“De ki: Cinlerden bir topluluğun Kur’an’ı dinleyip de şöyle dedikleri bana vahyolundu. “Gerçekten biz doğru yola ileten harikulâde güzel bir Kur’an dinledik. Biz de ona iman ettik. Artık, kimseyi Rabbimize ortak koşmayacağız.” (Cin 1-2)

3-Peygamber rüşd yolunun davetçisidir. Ancak insanları rüşd bilinci ile donatmaya gücü yetmez:

“De ki: Ben size ne zarar verme ne de sizi rüşde ulaştırma gücüne sahibim.” (Cin 21)

4-İman eden kimseler de rüşd yolunun davetçileridirler:

“İman eden adam dedi ki: “Ey kavmim! Bana uyun ki, size rüşd yolunu göstereyim.” (Mü’min 38)

5- Rüşd özelliği Hz. İbrahim’e daha önceden verilmiştir:

“Biz İbrahim’e rüĢdü daha önceden verdik. Biz onu biliyorduk.” (Enbiya 51)

Er Reşid esmasının bize yüklediği görev ve sorumluluklar: 1-Rabbimize yakınlaşarak O’na iman edip çağrısına uyarak rüşde ulaşmalıyız:

“Kullarım beni sorarlarsa ben onlara çok yakınım. Dua eden kimsenin duasına icabet ederim. Öyleyse onlar da benim çağrıma uysunlar, bana iman etsinler. Umulur ki rüşd yolunu bulurlar.” (Bakara 186)

Hiçbirimiz Rabbimizden bağlantısız olarak rüşde, yani doğruyla yanlışı birbirinden ayırt etme olgunluğuna ulaşamayız. Bu olgunluk yaşla elde edilen bir şey değil, Allah’a olan yakınlıkla elde edilen ve artan bir kabiliyettir.

2-Rabbimizin rüşd yoluna ileten kitabına tabi olmalıyız.

O ki, hayatımızın her alanındaki doğruları ve yanlışları bize tanıtır. Bize mü’mince bakabilme, görebilme ve idrak edebilme kabiliyeti kazandırır. Kur’an’la beraberliği güzel olan kimse, bütün olaylara Allah’ın gözüyle bakmaya ve ona göre davranmaya başlar. Hayatımızda ne kadar Kur’an ve sünnet varsa, yanlışımız o kadar az olur. Ancak Kur’an ve sünnetten uzaksak, hayatın her alanında bocalar ve yanlış yapmaya mahkûm oluruz.

3-Rasulullah (s.a.v)’ın yoluna uyduğumuz ve O’na itaat ettiğimiz takdirde de rüşd sahibi oluruz.

“Bilin ki Allah’ın elçisi içinizdedir. şayet O, birçok iĢte size uysaydı, sıkıntıya düşerdiniz. Fakat Allah size imanı sevdirmiş ve onu kalplerinizde süslemiştir. Küfrü, fıskı ve isyanı da size çirkin göstermiştir. İşte raşid kimseler bunlardır.” (Hucurat 7)

Peygamber bize değil, biz peygambere tabi olmalıyız. Buna karşılık Rabbimiz imanı kalbimizde süsleyecek, imanı bize sevdirecektir. Salih amelleri bize kolaylaştıracak, zorluğunu üzerimizden alacaktır. Küfrü, fıskı ve isyanı ise bize kerih gösterecek, yanlış yapma yollarını bize kapayacaktır. Bu duruma gelen bir kimse ise rüşd sahibi, olgunluk sahibi, ve doğru yol sahibi olur.

4-Rabbimize bize rüşd ve olgunluk hikmeti vermesi için dua etmeliyiz:

“Hani o genç yiğitler mağaraya sığınmış ve: “Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve bizi doğruluk, olgunluk bilinci ile donat.” demişlerdi.” (Kehf 10)

İşte bunun için Rableri onlara doğru yolu göstermiş, işlerini en güzel bir sonuca vardırmıştı. Bizler de yapacağımız her iş öncesinde Rabbimizden rahmet ve olgunluk bilinci istemeliyiz. Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu:

“Allah kimin hayrını isterse onu dinde fakih (dinde derin ve ince anlayış sahibi) kılar ve ona olgun olmasını ilham eder.”406

5- Rasulullah (s.a.v) Hz. Aişe’ye “Duaların kısa ve özlüsü” olarak şu duayı öğretmiştir:

“Allah‟ım! Hayırların hepsini Sen‟den isterim. Acilini ve acil olmayanını, bildiğimi ve bilmediğimi.. Bütün kötülüklerden de Sana sığınırım. Acilinden ve acil olmayanından, bildiğimden ve bilmediğim den. Senden, cenneti ve beni ona yaklaştıracak söz ve amelleri is-terim. Cehennemden ve beni ona yaklaĢtıracak söz ve amellerden de Sana sığınırım. Hz. Muhammed (s.a.v) Sen‟den neyi istediyse, ben de Sen‟den onları isterim. Ve yine Hz. Muhummed (s.a.v) hangi Ģeyden sığındıysa, ben de onlardan Sana sığınırım. Benim için takdir ettiğin kaza ve kaderin sonucunu hayır/rüşd kıl.”407

NAZARDAN KORUNMA DUASI

ESMAÜL HÜSNA

TÜKETİCİ ŞİKÂYETİ

İSMİ AZAM DUASI

FETİH SURESİ

Er Reşid Ebced değeri ve zikir saati:

ER-REŞİD isminin zikri (514) adettir.Zikir saati Güneş, günü Pazar’dır.

Er Reşid Esmasının Fazileti ve Faydaları:

ER-REŞİD isminin ve diğer pek çok ismin zikir saatine ve gününe Veliler pek fazla önem vermemişlerdir.Merhum Hasan-ı Basri(ks) Hazretleri bu ismi “İSM-İ A’ZAM ” olan ismilerden olduğunusöylemişlerdir.

Dünya ve ahiret mutlulugu isteyenler bumübarek ismin zikrine devam etmelidirler.

ER-REŞİD ismini yatsı namazından sonra (100) kere okuyanın ameli makbul olur.

Her gün (514) defa okuyan tarikat,istikamet ve rızada Raşit ve Mürşit olur.Bu ismi büyük veliler okuduğuna göre bu tür faydalar kaçınılmazdır.

Sürekli hata yapan ve işleri ters giden kimse(1000) kere okusa,hatalarından kurtulur,işleri düzene girer.

“Ezelde takdir ettiği her şeyi, hedefine en hikmetli bir şekilde ulaştıran.” “İnsanları hayırlı yollara irşad eden.”

İlmi ve hikmeti sonsuz olan Allah, kimsenin yardımına ve yol göstermesine muhtaç olmaksızın, ezelde takdir ettiği işleri bizzat kendisi neticelendirir. Bunun için gerekli yolları yine kendisi açar; hikmetiyle tedbirleri alır ve hiçbir engel olmaksızın netice tahakkuk eder. Bir zamanlar her tarafa bir buhar gibi yayılmış ve dağılmış olan varlık âlemi, O’nun yol göstermesi ve yön vermesiyle şu gördüğümüz muhteşem kâinat halini almış bulunuyor. Ana rahmindeki nutfe de yine O’nun irşadiyle ‘alâka, mudğa...’safhalarından rahatlıkla geçmiş, organlarla donanmış ve insan haline gelmiştir. Allah’ın sıfatlarını, isimlerini, fiillerini, insanın nereden gelip nereye gittiğini ve bu dünyadaki vazifesinin ne olduğunu ilâhî irşad olmaksızın bilmek mümkün değildir. Akıl bütün bu konularda tek başına hiçbir şey söyleyemez. Buna göre, Reşîd isminin en ileri tecellisi, kitap indirmek ve peygamber göndermek suretiyle, insanlara doğru yolun gösterilmesidir. Bu isimden insanın alacağı en büyük ders, hayatına Kur’ân’ın irşad ettiği gibi yön vermesi ve başka insanlara da bu vadide yardımcı olmaya çalışmasıdır.

Er-Reşîd (c.c.) esmasının manası : Kullarına en doğru yolu gösteren, onları irşat (doğru yolu gösterme, uyarma) eden, hidayete erdiren, bütün işleri ezeli takdirine göre yürütüp, dosdoğru bir nizam ve hikmet üzere akibetine ulaştıran, varlıkları var ediş gayesine göre hedefine ulaştıran, olgunlaştıran. Bütün işlerini ezeli hikmetine göre neticeye ulaştıran.

Er-Reşîd : الرشيد Yâ Raşîd : يَا رَش۪يدُ

Fazilet ve faydaları :

Kötü alışkanlıklardan kurtulma için : Er- Reşit

* Herhangi bir meselede ne yapacağını şaşıran 514 kere ” Ya Reşîd celle celâlühû ” ism-i şerifini okursa kendisine işin doğrusu ilham olunur. * Her gün 1000 defa akşam ile yatsı arasında ” Ya Reşîd celle celâlühû ” ism-i şerifini okuyan işlerinde tedbirli ve uyanık hareket ederler. * 5 vakit namazdan sonra 514 kere ” Ya Reşîd celle celâlühû ” zikrine devam eden bütün kötü huylarından kurtulur, işleri iyi sonuçlanır. * Bu mübarek ism-i celili yatsı namazını kıldıktan sonra: “Yâ Raşiyd” diye 100 defa okuyan kimsenin amelleri kabul edilir. Dileklerine nail olur. * 1000 defa okuyanın sözü, karşısındaki kimseye etkisini gösterir. Yaratıklar kendisini dinlemek zorunda kalır. * 152’şer defa okuyanın içini ve dışını Cenabı Hakk ıslah buyurur. İşlediği şeylerden pişmanlık duymaz. İşlediği şeylerin akibetinden memnunluk duyar. * Yapacağı bir işin akıbetini bilmeyen kimse,akşamla yatsı arasında 1000 defa okursa, yapacağı iş kendisine kolaylaştınlır. En doğrusunu yapar. * Her gün 514 defa okunması doğru yolu gösterir ve dileklerinin kabul olmasında etkilidir. * Her yatsı namazından sonra 100 yada 514 yada 1000 defa YaReşid c.c okunması dileklerin kabul olmasına vesile olur. * Kötü huylar için yada kötü huylu biri için her namazdan sonra 514 yada her gün 514 defa niyet edilererk Ya Reşid c.c okunması kurtuluşna vesile olur. * Her hangi bir iş yada konuda ne yapacağını bilemeyen,şaşıran kimseler, 514 defa ya reşid c.c okumaya devm ederlerse işin doğrusu ona ilham edilir. * Bu ismin hadimi olan meleğin ismi Gatyâiyl Aleyhisselam’dır.

El-Reşîd esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati : Ebced değeri ve zikir sayısı ; 514 Zikir günü ; Pazar Zikir saati ; Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası.) Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Prostat, omurilik ve sağ ayak. Gezegeni : Uranüs.

İçinde Er Reşid İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri :

1-) Bakara suresi 186. ayet

وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُواْ لِي وَلْيُؤْمِنُواْ بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ

Okunuşu :Ve izâ seeleke ıbâdî annî fe innî karîb (karîbun) ucîbu da’veted dâi izâ deâni, felyestecîbû lî velyu’minû bî leallehum yerşudûn (yerşudûne).

Anlamı :Ve kullarım sana, Benden sorduğu zaman, muhakkak ki Ben, (onlara) yakınım. Bana dua edilince, dua edenin duasına (davetine) icabet ederim. O halde onlar da Bana (Benim davetime) icabet etsinler ve Bana âmenû olsunlar (Bana ulaşmayı dilesinler). Umulur ki böylece onlar irşada ulaşırlar (irşad olurlar).

2-) Bakara suresi 256. ayet

لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ

Okunuşu :Lâ ikrâhe fîd dîni kad tebeyyener ruşdu minel gayy (gayyi), fe men yekfur bit tâgûti ve yu’min billâhi fe kadistemseke bil urvetil vuskâ, lânfisâme lehâ, vallâhu semîun alîm (alîmun).

Anlamı :Dînde zorlama yoktur. irşad yolu (hidayet yolu, Allah’a ulaştıran yol), gayy yolundan (dalâlet yolundan, şeytana, cehenneme ulaştıran yoldan) açıkça (ayrılıp) ortaya çıkmıştır. Artık kim tagutu (şeytanı ve şeytana ulaştıran yolu) inkâr edip de Allah’a îmân ederse (mü’min olur, Allah’a ulaştıran yolu tercih ederse), böylece o, (Allah’tan) kopması mümkün olmayan urvetul vuskaya (sağlam bir kulba, mürşidin eline) tutunmuştur. Allah Sem’î’dir, Alîm’dir.

3-) Araf suresi 146. ayet

سَأَصْرِفُ عَنْ آيَاتِيَ الَّذِينَ يَتَكَبَّرُونَ فِي الأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَإِن يَرَوْاْ كُلَّ آيَةٍ لاَّ يُؤْمِنُواْ بِهَا وَإِن يَرَوْاْ سَبِيلَ الرُّشْدِ لاَ يَتَّخِذُوهُ سَبِيلاً وَإِن يَرَوْاْ سَبِيلَ الْغَيِّ يَتَّخِذُوهُ سَبِيلاً ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَذَّبُواْ بِآيَاتِنَا وَكَانُواْ عَنْهَا غَافِلِينَ

Okunuşu :Se asrifu an âyâtiyellezîne yetekebberûne fîl ardı bi gayril hakkı ve in yerev kulle âyetin lâ yu’minu bihâ ve in yerev sebîler ruşdi lâ yettehızûhu sebîlen ve in yerev sebilel gayyi yettehızûhu sebîlâ (sebîlen), zâlike bi ennehum kezzebû bi âyâtinâ ve kânû anhâ gâfilîn (gâfilîne).

Anlamı :Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları âyetlerimden uzaklaştıracağım. (Onlar) her âyeti görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama sapıklık yolunu görseler onu (hemen) yol edinirler. Bu, onların, âyetlerimizi yalanlamaları ve onlardan hep gafil olmaları sebebiyledir.

4-) Kehf suresi 10. ayet

إِذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقَالُوا رَبَّنَا آتِنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا

Okunuşu :İz evâl fityetu ilâl kehfi fe kâlû rabbenâ âtinâ min ledunke rahmeten ve heyyi’ lenâ min emrinâ raşedâ (raşeden).

Anlamı :Gençler mağaraya sığındıkları zaman şöyle dediler: “Rabbimiz, bize Senin katından bir rahmet ver. Ve bize emrimizden (bizim içimizden, senin emirlerinden bize ait olan rahmet ve salâvâtı ulaştıracak kişiyi) mürşidi tayin et.”

5-) Kehf suresi 24. ayet

إِلَّا أَن يَشَاء اللَّهُ وَاذْكُر رَّبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَقُلْ عَسَى أَن يَهْدِيَنِ رَبِّي لِأَقْرَبَ مِنْ هَذَا رَشَدًا

Okunuşu :İllâ en yeşâallâhu vezkur rabbeke izâ nesîte ve kul asâ en yehdiyeni rabbî li akrabe min hâzâ raşedâ (raşeden).

Anlamı :Ancak Allah’ın dilemesiyle (yapacağım de). Ve unuttuğun zaman Rabbini zikret ve de ki: “Rabbimin beni (Allah’a) bundan daha yakın (daha üstün) bir irşad seviyesine ulaştırmasını umarım.”

6-) Cin suresi 10. ayet

وَأَنَّا لَا نَدْرِي أَشَرٌّ أُرِيدَ بِمَن فِي الْأَرْضِ أَمْ أَرَادَ بِهِمْ رَبُّهُمْ رَشَدًا

Okunuşu :Ve ennâ lâ nedrî eşerrun urîde bi men fîl ardı em erâde bi him rabbuhum raşedâ (raşeden).

Anlamı :“Hakikaten biz bilmiyoruz, yeryüzündekilere kötülük mü istendi, yoksa Rableri onlara bir hayır mı diledi?”

7-) Cin suresi 14. ayet

وَأَنَّا مِنَّا الْمُسْلِمُونَ وَمِنَّا الْقَاسِطُونَ فَمَنْ أَسْلَمَ فَأُوْلَئِكَ تَحَرَّوْا رَشَدًا

Okunuşu :Ve ennâ minnâl muslimûne ve minnâl kâsitûn (kâsitûne), fe men esleme fe ulâike teharrav raşedâ (raşeden).

Anlamı :“Kuşkusuz içimizde müslüman olanlar da var, hak yoldan sapanlar da var. Kim müslüman olursa, işte onlar doğruyu arayıp bulmuşlardır.”

8) Cin suresi 21. ayet

قُلْ إِنِّي لَا أَمْلِكُ لَكُمْ ضَرًّا وَلَا رَشَدًا

Okunuşu :Kul innî lâ emliku lekum darran ve lâ raşedâ (raşeden).

Anlamı :De ki: “Muhakkak ki ben, size bir zarar verme ve sizi irşad etme gücüne malik (sahip) değilim.”

9-) Hucurat suresi 7. ayet

وَاعْلَمُوا أَنَّ فِيكُمْ رَسُولَ اللَّهِ لَوْ يُطِيعُكُمْ فِي كَثِيرٍ مِّنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ أُوْلَئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ

Okunuşu :Va’lemû enne fîkum resûlallâh (resûlallâhi), lev yutîukum fî kesîrin minel emri le anittum ve lâkinnallâhe habbebe ileykumul îmâne ve zeyyenehu fî kulûbikum, ve kerrahe ileykumul kufre vel fusûka vel isyân (isyâne), ulâike humur râşidûn (râşidûne).

Anlamı :Ve aranızda Allah’ın Resûl’ü olduğunu biliniz. Eğer işlerin çoğunda size itaat etseydi, mutlaka sıkıntıya düşerdiniz. Fakat Allah, size îmânı sevdirdi ve onu kalplerinizde müzeyyen kıldı. Küfrü, fıskı ve isyanı size kerih gösterdi. İşte onlar, onlar irşad olanlardır.

10-) Enbiya suresi 51. ayet

وَلَقَدْ آتَيْنَا إِبْرَاهِيمَ رُشْدَهُ مِن قَبْلُ وَكُنَّا بِه عَالِمِينَ

Okumuşu :Ve lekad âteynâ ibrâhîme ruşdehu min kablu ve kunnâ bihî âlimîn (âlimîne).

Anlamı :Ve andolsun ki daha önce İbrâhîm (A.S)’a rüşdünü (irşad yetkisini) verdik. Ve Biz, onu (irşada ehil olduğunu) bilenlerdik.

11-) Hud suresi 87. ayet

قَالُواْ يَا شُعَيْبُ أَصَلاَتُكَ تَأْمُرُكَ أَن نَّتْرُكَ مَا يَعْبُدُ آبَاؤُنَا أَوْ أَن نَّفْعَلَ فِي أَمْوَالِنَا مَا نَشَاء إِنَّكَ لَأَنتَ الْحَلِيمُ الرَّشِيدُ

Okunuşu :Kâlû yâ şuaybu e salâtuke te’muruke en netruke mâ ya’budu âbâunâ ev en nef’ale fî emvâlinâ mâ neşâu , inneke le entel halîmur reşîd (reşîdu).

Anlamı :“Ya Şuayb! Babalarımızın ibadet ettiği şeyleri ve de mallarımız konusunda dilediğimizi yapmayı terketmemizi sana namazın mı emrediyor? Muhakkak ki sen, halimsin, reşidsin (rüşde erensin, irşad edensin).” dediler.

33 Halk indinde muhabbet bulmak ve bir kimsenin kalbine muhabbet salmak için Ve es’elüke biesmâike Yâ Vâhid Yâ Vâcid Yâ Şâhid Yâ Mâcid Yâ Râşid Yâ Bâis Yâ Vâris Yâ Dârr Yâ Nâfi’ Yâ Hâdî سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne ecirnâ mine’n-nâr.

Ey her büyükten daha büyük olan, Ey bütün cömertlerden daha cömert olan, Ey bütün merhametlilerden daha merhametli olan, Ey bütün bilgilerden daha çok bilgili olan, Ey bütün hikmet sahiplerinden daha çok hikmetli olan, Ey her kadimden daha Kadim olan, Ey her büyükten daha büyük olan, Ey her latiften daha latif, Ey her yüceden daha yüce, Ey her azizden daha çok izzet sahibi olan! Bütün kusurlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok. Eman ver bize. Bizi cehennemden kurtar.

Not : Cevşen dua alıntısıdır.

76 Sırt ağrısı için وَ اَسْئَلُكَ بِاَسْمَٓائِكَ Ve es’elüke biesmâike Yâ Mü’în Yâ Mübîn Yâ Emîn Yâ Mekîn Yâ Metîn Yâ Şedîd Yâ Şehîd Yâ Raşîd Yâ Hamîd Yâ Mecîd سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ نَجِّنَا مِنَ النَّار Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-neİ-emâne neccinâ mine’n-nâr.

Allah’ım Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum. Ey kullarına yardım eden Muin, Ey açıklanması gereken her şeyi beyan eden Mübin, Ey kullarına emniyet ve huzur veren Emin, Ey saltanatı muhkem, nüfuz ve iktidar sahibi Mekin, Ey hiçbir şey hükmünü sarsmayan ve kendisine güvenilen Metin, Ey azap ve ikabı şiddetli olan Sedid, Ey kullarının her yaptığını gören Şehid, Ey bütün işlerini ezeli takdirine göre en güzel bir şekilde neticeye ulaştıran Raşid, Ey en çok övülen ve en çok övgüye layık olan Hamid, Ey sonsuz şeref sahibi Mecid, Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok ki bize imdat etsin. Eman ver bize, Eman diliyoruz. Bizi cehennemden kurtar.

El Baki Esmaül Hüsnasının faydaları

Esmaül Hüsnadan El Bedi....

Şifa için zikredilen En Nur Esmaül Hüsnasının faziletleri

Ağrılardan kurtulmak için zikredilen En Nafi Esmaül Hüsnasının faydaları

Zararlı kişileri uzaklaştırmak için zikredilen Ed Darr Esmaül Hüsnasının faydaları

Kötülüklerden korunmak için zikredilen El Mani Esmaül Hüsnasının faziletleri

El Muğni Esmaül Hüsnasının faziletleri

Esmaül Hüsna! El Muğni zikrinin faydaları...

Küsleri barıştırmak için zikredilen Ya Cami Esmaül Hüsnasının faziletler

Eşlerin arasının iyi olması için zikredilen El Muksit Esmaül Hüsnasının faziletleri

Zül Celali Vel İkram Esmaül Hüsnasını faziletleri

Mâlik’ül-Mülk Esmaül Hüsnasının faziletleri ve faydaları

Esmaül Hüsnadan Ya Zel Celali Vel İkram ismi şerifinin fazileti nedir?

ESMAÜL HÜSNA HAKKINDA GENEL BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ...

Mâlik-ül Mülk esması, Esmaül Hüsna

Esmaül Hüsnadan Er Rauf isminin faziletleri

Esmaül Hüsna'dan El Bedi Zikri Fazileti Ve Faydaları