Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2436.31
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kritik görüşmede Gülen detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin detayları belli oldu.
Kritik görüşmede Gülen detayı
26 Kasım 2017 10:44:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin detayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump arasında önceki akşam gerçekleşen telefon görüşmesinin detaylarını partisinin MKYK toplantısında anlattı. Erdoğan görüşmede, ABD'de yaşayan FETÖ terör örgütünün elebaşısı Fethullah Gülen konusunun bir kez daha gündeme geldiğini belirterek, "Trump'tan, Gülen'in Türkiye'ye iadesini istedim" dedi.

AK Parti MKYK'nin önceki gün yapılan toplantısına Erdoğan, Trump'la yaptığı telefon konuşması nedeniyle gecikmeli olarak katıldı. Erdoğan, konuşmanın genel anlamda iyi geçtiğini, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti. Erdoğan, "Trump'tan Gülen'in iadesini bir kere daha istedim" diye konuştu.

MKYK'da başka neler konuşuldu?

'GENÇLER BİZDEN KOPMUYOR'

AK Parti'nin il kongrelerine katıldığını hatırlatan Tayyip Erdoğan, kamuoyunda yaratılmak istenen havanın tersine gençlerin kendilerine büyük teveccüh gösterdiğini belirtti ve şöyle devam etti: "Kamuoyunda yanlış bir algı var. Gençler bizden kopmuyor. Bu algıyı yıkmak için her platformda gençlere 18 yaş düzenlemesini getirdiğimizi, gençlerin siyaset yolununu açtığımızı anlatın. Seçilme yaşının 18'e inmesi ile birlikte, belki de 13 yaşından itibaren gençlere siyaseti anlatmamız lazım. Bunu en çok da gençlik kollarımız yapmalı. Sahaya hakim olun. Gençleri süreçlere dahil edin. Sahayı boş bırakmayın. Yaptığımız çalışmaları iyi anlatın." YÜKSEKOVA VE CİZRE

Bir MKYK üyesi, Yüksekova ve Cizre'nin il olmasına yönelik kararı nedeniyle vatandaştan şikayetler aldıklarını belirtince Erdoğan, "Biz kararımızı verdik. Bundan vazgeçmeyeceğiz" yanıtını verdi. Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da söylem birliği konusunda oluşturulan komisyonun çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi verdi. Erdoğan da bunun üzerine "Her kafadan bir ses çıkmasın. Mahalle temsilcilerinden, parti yöneticilerine kadar herkes söylem birliği içinde olsun" uyarısı yaptı.

Sabah