Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2425.66
BIST 100
10087.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kritik Yaş toplantısı 28 Temmuz Perşembe günü yapılacak

YÜKSEK Askeri Şu00fbra (YAŞ) Toplantısı'nın tarihi öne çekildi. YAŞ, 28 Temmuz Perşembe günü Çankaya Köşkü'nde toplanacak.
Kritik Yaş toplantısı 28 Temmuz Perşembe günü yapılacak
23 Temmuz 2016 11:44:00
YÜKSEK Askeri Şu00fbra (YAŞ) Toplantısı'nın tarihi öne çekildi. YAŞ, 28 Temmuz Perşembe günü Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

-Yüksek Askeri Şura Toplantısı tarihi, beklendiği gibi öne alındı. YAŞ, 28 Temmuz Perşembe günü toplanacak.YAŞ TARİHİNDE İLKKritik toplantı, bu güne kadar olduğu gibi Genelkurmay Başkanlığı'nda değil, Çankaya Köşkü'nde yapılacak.YAŞ TOPLANTISI NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ), TSK'nın tüm önemli meselelerini inceleyen ve bunlarla ilgili karar alan yüksek kuruldur.

Savaş gücü çalışmaları, silahlı kuvvetlere ait olan kanun tasarıları hükümete bildirilmek üzere bu kurulda açıklanır. Şura başkanlığını Başbakan üstlenirken, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ile TSK'ya mensup tüm Orgeneral/Oramiral rütbesindeki komutanlar bu toplantıya katılır. YAŞ Genel sekreteri Genelkurmay II. Başkanıdır.

Yüksek Askeri Şu00fbra yılda iki kez toplanır, bunlardan biri Kanunda belirtildiği üzere Ağustos ayında, diğeri de teamülen Aralık ayındadır. Şu00fbra'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup albayların general ya da amiralliğe terfileri ile bir üst rütbeye terfi edecek general ve amirallerin durumları görüşülür. Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı TSK'dan ihraç edilecek personel için de karar verilme merciidir.

Yüksek Askeri Şu00fbra'nın TSK'dan her türlü ilişik kesme kararlarına yargı yolu açıktır. Ancak Cumhurbaşkanının tek başına yapacağı işlemler ile Yüksek Askeri Şu00fbra'nın kararları yargı denetimi dışındadır.

.