Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kudüs ödüllü ''2. Fıtrat Kısa Film Yarışması'' sonuçlandı

Fıtrat Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Fıtrat Derneği) tarafından düzenlenen "2. Fıtrat Kısa Film Yarışması''nın sonuçları belli oldu.
Kudüs ödüllü ''2. Fıtrat Kısa Film Yarışması'' sonuçlandı
07 May 2018 22:38:00
Fıtrat Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Fıtrat Derneği) tarafından düzenlenen "2. Fıtrat Kısa Film Yarışması''nın sonuçları belli oldu.

Dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Fıtrat Derneği Başkanı Sıddık Karaduman, toplamda 16 Lisede 19 filmin katılımıyla gerçekleştirilen 2. Fıtrat Kısa Film Yarışmasının birçok güzelliklere sahne olduğunu ifade etti.

Karaduman; 'Dereceye giren film sahiplerini kanayan ortak yaramız olan Kudüs'e götüreceğiz. Yönetim olarak istedik ki Kudüs'ü sadece beyaz perdede değil, aynı zamanda yerinde de bire bir o mukaddes mekanları görsünler, onu yaşasınlar. İnşallah bu türlü çalışmalarımızın devamı gelecektir.' diye konuştu.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise 2. Fıtrat Kısa Film Yarışmasında adeta Kudüs'ü bizlere yerinde yaşattılar. Emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum. Fıtrat Derneği bunu ikinci kez gerçekleştiriyor. Kuvvetle muhtemel bunu geleneksel hale getirecek. İnşallah 15 gün sonra Sultangazi olarak Ramazan ayını Kudüs temalı bir etkinlik alanında geçireceğiz.' İfadelerini kullandı.

2. Fıtrat Kısa Film Yarışması'nın birincisi Sevgi Kanca ise Kudüs denince akla sadece savaşın gelmemesi gerektiğini ve bu algıyı yıkmak için bu yarışmaya katıldım. Ben bunu bir çocuğun üzerinden anlatmak istedim, çocuğun merhameti görülsün istedim. Kudüs denince akla sadece savaş gelmesin, tohum olarak görelim Kudüs'ü, ekelim, biçelim sahip çıkalım ona.' dedi.

Derecelere göre verilen ödüller şöyle:

-Birincilik Ödülü: Kudüs Seyahati u2013 2.500 TL

Danışman Öğretmen Ödülü u2013 2.000 TL

-İkincilik Ödülü: Kudüs Seyahati u2013 1.500 TL

Danışman Öğretmen Ödülü u2013 1.500 TL

-Üçüncülük Ödülü: Kudüs Seyahati u2013 500 TL

Danışman Öğretmen Ödülü u2013 1.000 TL

Programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Sultangazi ilçe Halk Eğitim Müdürü Hidayet Aydın, Sultangazi ilçe Müftüsü Abdullah Yılmaz, Anadolu Platformu istişare kurulu Üyeleri Ahmet Çamurluoğlu, Ramazan Kayan, STK ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.