Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2439.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kudüs özgürleşmedikçe ümmet de özgür olamaz!

Mardin'in Midyat ilçesinde "Sorumluluğumuz Mescid-i Aksa" konferansı yapıldı.
Kudüs özgürleşmedikçe ümmet de özgür olamaz!
07 May 2018 17:46:00
Mardin'in Midyat ilçesinde "Sorumluluğumuz Mescid-i Aksa" konferansı yapıldı.

Mardin'in Midyat ilçesi Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesinde konferansa konuşmacı olarak katılan, Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği (Burak Derneği) Medya sorumlusu Gazeteci-Yazar Emrah Doğru, Kudüs özgürleşmediği sürece ümmetin de özgürlüğüne kavuşamayacağını ifade etti.

Kudüs'ün İslam dünyası için önemine değinen Doğru, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için uzun soluklu bir mücadele gerekli. Belki onlarca yıl alacak. Belki birkaç kuşak alacak, işgalin son bulmasını isteyenler, Filistinlilerin adil bir düzen içerisinde yaşamasını isteyenler; akademisiyle, medyasıyla, ekonomisiyle ve siyasetiyle güçlü olmak zorundu olduğunu belirtti.

Haçlı Seferleri'nden bu yana bölgede yaşananlara dikkat çeken Doğru, "15 Temmuz 1099'da Haçlılar Kudüs'ü işgal etti. İşgal tam 90 yıl sürdü. Haçlılar Mescid-i Aksa'da yetmiş bin Müslümanı kılıçtan geçirdi. Buna rağmen, Selahaddin Eyyubi 2 Ekim 1187'de Kudüs'ü feth edip şehri ele geçirdiğinde daha önce sürülmüş olan Yahudilerin geri dönmelerine izin veriyor. İşte biz böyle mukaddes bir ecdadın torunlarıyız. Varsın onlar 700 kilometreye kadar uzaması öngörülen ve Filistin topraklarını Batı Şeria'dan itibaren bölen Utanç Duvarı ile Müslüman mahallelerini birbirinden ayırsınlar. Bizler Kudüs yolunda güçlü olup, ayak oyunlarına gelmemeliyiz. Son olarak Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya mutlaka gidelim" dedi.