Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kurban ibadeti hakkında Fatih Altaylı'dan hadsiz sözler!

28 Haziran 2023 14:18:20
Dini ve milli değerlere uzak açıklamalarıyla büyük tepki toplayan Fatih Altaylı, kurban bayramında Allah katında en sevimli ibadet olan kurban kesmek yerine para olarak yardım yapılmasını istedi.

Fatih Altaylı YouTube kanalında Allah'ın kesin hükmü olan kurban ibadeti hakkında hadsiz ifadeler kullandı.

"Büyük bir ziyanlık oluyor"

Altaylı "Kimse hayvanlara eziyet etmesin. Ben Kurban bayramında kurban kesmektense kurban parasını yardım olarak vermeyi tercih ediyorum. Bu bana daha insancıl geliyor. Her şeyden önce büyük bir ziyanlık oluyor, saçma sapan şeyler oluyor bu günlerde. Ben kurban parasından daha fazla hem de parasal olarak yardım etmeyi tercih ediyorum. Herkese de böyle yapmayı tavsiye ediyorum. herhalde aynı kapıya çıkıyordur." dedi.

fatihaltayli2_f1899f0bb54eef84064eded0c51d116c.JPG

Allah katında o gün yapılan en sevimli ibadet kurban kesmek

Âişe (r.a.)’dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun.” (İbn Mâce, Edahî: 3)

KURBAN TESLİMİYETTİR