Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2427.06
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kurşunlu sahilinde muhteşem dönüşüm

Bursa Büyükşehir Belediyesi sahillere değer katan çalışmalarına Gemlik Kurşunlu sahilini de ekledi. Yeşil alan düzenlemesi, yürüyüş yolu ve aydınlatma çalışmaları ile Kurşunlu sahili ayrıcalıklı bir kordona dönüştü.
Kurşunlu sahilinde muhteşem dönüşüm
16 Ağustos 2023 15:28:01
Bursa Büyükşehir Belediyesi sahillere değer katan çalışmalarına Gemlik Kurşunlu sahilini de ekledi. Yeşil alan düzenlemesi, yürüyüş yolu ve aydınlatma çalışmaları ile Kurşunlu sahili ayrıcalıklı bir kordona dönüştü.

Hem Kurşunlu sakinleri hem de bölgeye dışarıdan gelen tatilciler, yapılan düzenlemelerle bölgeye harika bir kordon kazandırıldığını belirterek, bölgeye değer katan çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

kilometre deniz kıyısı ile İznik ve Uluabat’taki 162 kilometre göl kıyısında önemli düzenleme çalışmalarını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, sahillerdeki kaliteyi giderek yükseltiyor. Yaz sezonu için 24 adet halk plajında, 29 idari personel, 135 temizlik personeli ve 30 araçlık filo ile 30 hektarlık sert zemin ve 76 hektarlık kumluk alanın temizliğini yapan, bu yıl hem İznik hem de Karacabey sahillerine mavi bayrak kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Kurşunlu sahilinde de muhteşem bir dönüşüme imza attı. Sahil bandında yürüyüş yollarının yetersizliği, istinat duvarlarındaki çökmeler ve zemindeki deformeler yüzünden sık sık bölge halkının şikâyetlerine konu olan Kurşunlu sahili, Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yenilendi.

Işıl ışıl oldu

Yapılan 75 bin ton dolgu ile mevcutta 2 metre olan yaya kaldırımının genişliği 18 metreye çıkarıldı. Yaklaşık 400 metre uzunluğundaki sahil bandında 1500 metrekare olan yürüyüş alanı, yapılan düzenlemelerle 9500 metrekareye yükseltildi. Sahilde 2300 metrekare yeşil alan oluşturulurken, 52 adet ağaç ve 710 adet çalı bitkisi dikildi. Özellikle yaz aylarında yoğun bir sirkülasyonun olduğu sahilde, 24 adet direk üzerine 43 adet aydınlatma armatürü montajı yapılarak, alanın geceleri de vatandaşlar tarafından güvenli ve konforlu bir şekilde kullanılması sağlandı. Hem Kurşunlu sakinleri hem de bölgeye dışarıdan gelen tatilciler, yapılan düzenlemelerle bölgeye harika bir kordon kazandırıldığını belirterek, bölgeye değer katan çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

kurueunlu-sahilinde-4_b95bb86c7fc6006fed42bdd51eca844a.jpg

Sahillere değer katıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarih, turizm, sanayi ve tarım kenti olmanın yanında Bursa’nın 277 kilometrelik kıyı bandı ile aynı zamanda bir sahil kenti olduğunu söyledi. Sahile bu kadar kıyısı olup da bu kadar ekiple böyle yoğun bir çalışma yapan başka bir Büyükşehir Belediyesi olmadığını dile getiren Başkan Aktaş, “Marka olmanın belirli doneleri var. Marka olmak için markası tescillenmiş alanlarınızın olması lazım. Bu yıl hem İznik İnciraltı hem de Karacabey Kurşunlu Halk Plajlarımızda kalite göstergesi olan mavi bayrak dalgalanıyor. Bunun yanında tüm sahillerimize çeki düzen vermeye devam ediyoruz. Gemlik Kurşunlu sahili ile ilgili yoğun talep verdi. Çalışmalarımızı tamamladık. Gerçekten gecesi gündüzüyle gerçek bir sahil beldesine yakışır hale geldi. Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz sokak hayvanlarını sıcak bir yuvada buluşturacağı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalar hızlandı. Ameliyathaneden yaşam ünitelerine kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü proje ile sokak hayvanları sorununa köklü bir çözüm üretilmiş olacak.

Bursa’da, sokak hayvanlarının her zaman yanında olan Büyükşehir Belediyesi'nin Soğukkuyu Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde bu yılın ilk 7 ayında 3 bin sokak hayvanı tedavi edildi, 4 bin sokak hayvanı da kısırlaştırıldı. Bunun yanında 17 ilçedeki besleme faaliyetlerinde 37 bin kilo mama kullanıldı. Mart ayında devreye alınan Haybulans hizmeti ile de bine yakın hayvana müdahale edilmiş oldu.

Modern merkez

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya kazandıracağı modern Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde inşaat geçtiğimiz Ekim ayında başlamıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tahsis edilen yaklaşık 32 bin metrekare alanda hayata geçirilecek projede, alan ilave 18 bin metrekare ile 50 bin metrekareye çıkarıldı. Proje bünyesinde, ameliyathane, kuduz müşahede binası, at ahırı, köpek tedavi ünitesi, yavrulu anne, bahçeli yaşam birimleri, kedi hastanesi, kedi villası, yem deposu, morg binası, gömü alanı, sosyal tesis, idari bina ve sosyal aktivite alanı da yer alıyor. Orman arazisindeki tek bir ağaca bile zarar vermeyecek şekilde tasarlanan projede yeşil varlığı öne çıkarılıp, can dostları için doğal bir yaşam alanı oluşturuluyor.

Hayvan sevgisi aşılanacak

Kasım ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan proje alanında devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Alinur Aktaş, “Can dostlarımız için çok özel bir merkezi, bu doğal ortam içerisinde hayata geçiriyoruz. Burası bölge halkı tarafından piknik alanı olarak da kullanılıyor. Dolayısıyla buraya daimi piknik alanını da ilave ederek, insanımızın piknik yaparken, bir taraftan da bu doğal ortamı görmelerini sağlayacağız” dedi.

Can dostları sosuz bırakmayalım

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak adına bu güzel ortamı sağlamak istediklerini söyleyen Başkan Aktaş, “Kasım ayında buranın açılışını yapacağız. Burada özellikle okullarımızı, öğrencilerimizi ağırlayıp, yaptığımız çalışmaları yerinde göstermiş olacağız. Bu arada sıcak yaz günleri yaşıyoruz. Sokak hayvanlarımızı susuz bırakmayalım. Onlara şefkatli davranalım. Acil bir durum olduğunda da mutlaka haybulansı arayıp, bilgi verelim. Biz can dostlarımız için günün her saati görev başındayız” ifadelerinde bulundu.

can-dostlar4_4684330526ab7936d0f67c5bd4b742d6.jpg

Driftin en iyileri Bursa’da sahne aldı

Bursa’da kültürden sanata kadar birçok alanda projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, önemli programlara da katkı sunmaya devam ediyor. 1’inci ayağı Kocaeli Körfez Pistinde yapılan ApexMasters 2023 Türkiye Drift Şampiyonası'nın 2. ayağı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile TOSFED koordinasyonunda 12-13 Ağustos tarihlerinde Yunuseli Havaalanı’nda yapıldı. Otomobil tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği yarışlarda, Türkiye’nin en iyi drift pilotları hünerlerini sergiledi. 12 Ağustos Cumartesi günü sıralama turları, 13 Ağustos Pazar günü ise yarışların yapıldığı şampiyona, sporcuların kapı kapıya mücadeleleri ile nefes kesen görüntülere sahne oldu. Şampiyonanın Bursa'da ilk kez düzenlenen organizasyonu, otomobil sporlarına ve drift tutkunlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Zorlu mücadelelerin şampiyonları

Binlerce izleyicinin ücretsiz olarak katıldığı şampiyonanın ikinci ayağı, bol dumanlı ve kapı kapıya mücadeleleri ile heyecanlı anlara sahne oldu. Zaman zaman talihsiz anların da yaşandığı yarışlarda, itfaiye ve sağlık ekipleri kısa sürede olaylara müdahalede bulundu. Zorlu mücadelelerin sonunda başarılı bir performans sergileyen Build Goal takımından Reza Fahim Keykhosravi birinciliği kazanırken, Ertekin Tekneci ikinci, Ege Bilaloğlu da üçüncü, Bursalı sporcu Ömer Mert Örs ise dördüncü oldu.

Tecrübeli pilotlardan drift şov

Yunuseli Havaalanı’ndaki yarışlara katılan Başkan Alinur Aktaş, otomobil tutkunlarıyla birlikte heyecanlı anlara tanık oldu. TOGG otomobiliyle pisti turlayarak Bursalıları selamlayan Başkan Aktaş, daha sonra tecrübeli drift pilotu ve şampiyonanın yarış direktörü Kemal Özhaseki’nin aracına geçti. Drift aracıyla iki TOGG arasında sekiz çizen tecrübeli pilot, izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.

Bursalılardan yarışlara büyük ilgi

Türkiye Drift Şampiyonası’nın ikinci ayağına Bursa olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Aktaş, şampiyonada mücadele eden sporculara başarılar diledi. Yarışlara büyük ilgi gösteren binlerce Bursalı ve sporseverin Yunuseli Havalimanı’na geldiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Otomobillerin adeta dans ettiği yarışlardan izleyenlerde büyük keyif aldı. Bursa olarak farklı spor dallarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Bu tür sporların gelişmesi için alt yapı oluşturuyoruz. Geçen hafta yine burada Softaoğlu Mehmet Pehlivan güreşlerini gerçekleştirdik. Bursa birçok alanda öncü olduğu gibi sporda da öncü bir şehir. Adrenalin dolu drift şampiyonasına da ev sahipliği yapmak bizler için ayrı bir mutluluk” dedi.

Şampiyonanın üçüncü yarışı ise, 02-03 Eylül tarihlerinde İzmir Park Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek.