Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2397.34
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kuru ekmekle iftar ediyorlar

Afganistan’da iç savaş nedeniyle evlerini terk edip ülkenin kuzeyindeki Belh vilayetinde kampa sığınanlar, ramazanı zor şartlarda geçiriyor.
Kuru ekmekle iftar ediyorlar
09 May 2020 00:01:00
Afganistan’da iç savaş nedeniyle evlerini terk edip ülkenin kuzeyindeki Belh vilayetinde kampa sığınanlar, ramazanı zor şartlarda geçiriyor.

Havanın ısınmasıyla kendi kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren mülteciler, az da olsa evlerinden getirdikleri erzaklarla hayata tutunmaya çalışıyor.

Geleceğe dair umutların tükendiği kampta işsizlik, maddi imkânsızlık, çocukların eğitimden mahrum kalması ve sağlık hizmetlerinin bulunmaması en büyük sorunların başında geliyor. Mezar-ı Şerif'in merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki mülteci kampındakiler, hava sıcaklığının artmaya başladığı kentte, aileleriyle kurdukları küçük derme çatma çadırlarda ramazanı geçirmeye çalışıyor.

Faryab vilayetindeki çatışmalardan kaçarak ailesiyle Ali Abad mülteci kampına sığınan Abdul Halik Goldaş, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce bölgelerinde yaşanan çatışma nedeniyle evlerini terk ederek kampa geldiklerini söyledi.

Son günlerde şiddetini artıran yağış ve fırtına nedeniyle kampta kurdukları derme çatma çadırlarda zorlandıklarını belirten Goldaş, en önemli ihtiyaçlarının temiz içme suyu ve yiyecek olduğunu kaydetti.

Goldaş, ''Ramazan ayı olmasına rağmen henüz kimse bizlere yardım yapmadı, bu nedenle orucumuzu pazardan aldığımız kurumuş ekmekle tutuyoruz'' dedi.

Kovid-19'la ilgili Abdullah, ''Bizleri Kovid-19 hastalığı değil açlık korkutuyor, yiyecek yemeğimiz ve içecek suyumuz yok. Şu ana kadar halimizi, hatırımızı soran olmadı'' ifadesini kullandı.