Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.54
Gram Altın
2383.52
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kütahya'da 20 evi su bastı

Kütahya'da aralıksız olarak yağan sağanak yağış sonrasında çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.
Kütahya'da 20 evi su bastı
16 Haziran 2013 00:00:00
Kütahya'da aralıksız olarak yağan sağanak yağış sonrasında çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Kütahya'da sağanak yağış nedeniyle Bahçelievler Mahallesinde bulunan 20 evi su bastı. Kütahya Belediyesi İtfaiye Hizmetleri, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinde başlatılan çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Çamlıca caddesi üzerinde bulunan kanal ve rögarların taşması nedeniyle tretuarları aşan su birikintileri kanala yakın evlerde su baskınlarına sebep oldu.

Evlerini su baskınından kendi imkanları ile koruduğunu, Kütahya Belediyesinin su miktarının az olması nedeniyle vidanjör vermediğini ifade eden ve seyyar satıcılık yapan bir mahalle sakini, bu zamana kadar biriktirdiği tüm varlığını su baskını ile kaybettiğini söyleyip tepkisini şöyle dile getirdi: "Yukarıda bulunan kanalın ağzını açması konusunda müteaahit firmaya söyledik. (Biz her şeyi biliyoruz) dediler. Gelsinler kendi gözleri ile görsünler. Ben seyyar satıcıyım, tatlıcıyım. Ben perişanım. Bu malları alana kadar 60 yaşına kadar ne saçım kaldı ne başım kaldı."

Komşularının açtığı telefonla evinin içerisine su girdiğini duyan bir kadın ise; "Çok mağdurum. Benim kimsem yok, buralı değilim. Bilmiyorum nerede yatarım, ne yaparım. İşteydim, duyunca şaka falan sandım. Kanaldan taşması mümkün değil. Evin önü de açıktı. Hiçbir şeyimiz kalmamış. Bu gece bilemiyorum nerede geçer ne yaparım, burayı temizlemekle uğraşırım ama her taraf pis" şeklinde konuştu.