Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2445.56
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kuzey Amerika ülkesinde salgın krizi! Acil durum ilan edildi

Kuzey Amerika ülkesi Porto Riko'da artan dang humması vakaları nedeniyle sağlıkta acil durum ilan edildi.
Kuzey Amerika ülkesinde salgın krizi!  Acil durum ilan edildi
26 Mart 2024 12:04:10
Kuzey Amerika ülkesi Porto Riko'da artan dang humması vakaları nedeniyle sağlıkta acil durum ilan edildi.

Porto Riko Sağlık Bakanlığı, ülkede dang humması vakalarındaki artışa ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, yılbaşından itibaren başkent San Juan dahil olmak üzere en az 549 dang humması vakasının tespit edildiği ve bunlardan 340'tan fazlasının hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Artan vakalar nedeniyle halk sağlığını korumak adına acil durum ilan edildiği bildirilen açıklamada, yaklaşık 3,2 milyon nüfusa sahip Porto Riko'da 2023'te 1293 dang humması vakası görüldüğü ifade edildi.

Vakalar rekor seviyeye ulaştı

Sağlık Bakanı Carlos Mellado, yaptığı açıklamada bu yıl dang humması vakalarında rekor sayılara ulaşıldığını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü tropikal hastalıklarla ilgili biriminin direktörü Raman Velayudhan, şubatta yaptığı açıklamada, 2023'te dünya genelinde 5,5 milyondan fazla dang humması vakası tespit edildiğini ve bu hastalık nedeniyle 5 binden fazla ölümün rapor edildiğini belirtmişti.

Dang humması nedir?

Dang humması, tropikal ve subtropikal bölgelerde insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşan bir hastalıktır. Vakalar genellikle yağış dönemlerinde artış gösterir. Yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışlar, sivrisineklerin artmasına neden olarak hastalığın yayılmasını tetikler. Bu nedenle, hastalığa neden olan sivrisinek türünün muhtemel üreme alanlarının düzenli olarak ilaçlanması önemlidir.