Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2407.72
BIST 100
10122.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Leke Kremi Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılmalıdır?

Cilt lekeleri, birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Cilde rengini veren melanin pigmentinin, bir bölgede yoğunlaşması sonucu oluşmaktadır. Cilt lekelerinin nedenleri arasında zararlı güneş ışınları, hormonal faktörler, hamilelik, kullanılan kalitesiz kozmetik ürünler, cilt bakımını ihmal etmek, kullanılan bazı ilaçlar, yaşlılık ve çeşitli rahatsızlıkları sayabiliriz.
Leke Kremi Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılmalıdır?
06 Şubat 2019 14:17:00
Cilt lekeleri, birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Cilde rengini veren melanin pigmentinin, bir bölgede yoğunlaşması sonucu oluşmaktadır. Cilt lekelerinin nedenleri arasında zararlı güneş ışınları, hormonal faktörler, hamilelik, kullanılan kalitesiz kozmetik ürünler, cilt bakımını ihmal etmek, kullanılan bazı ilaçlar, yaşlılık ve çeşitli rahatsızlıkları sayabiliriz.

Vücudumuzda oluşan lekeler, yaşlılığın ilk ve önemli belirtileri oldukları için, moralimizi bozarlar. Üstelik, görüntü olarak da hoş olmayan bu lekeler, estetik açıdan da canımızı sıkmaktadır. Homojen olmayan bir cilt tonu görünümü, özellikle kadınlar için can sıkıcı bir durumdur.

Kahverengi lekeler ve cilt tonu eşitsizlikleri gibi cilt problemlerinin başlıca nedenlerinden biri, güneş ışınlarıdır. Güneşin zararlı UV ışınları, ciltte renk değişimi ve lekelere neden olmaktadır.

Çok koyu cilt lekeleri, uzun ve etkili bir bakım gerektirirken, açık tondaki lekeler kimi zaman kendiliğinden kaybolmaktadır. Ancak cilt lekeleri mutlaka tedavi edilmelidir. Çoğunlukla yaz aylarında, çil ve güneş lekesi gibi problemler sorun teşkil etmektedir.

Birçok insanın yaşadığı leke problemi için kullanılan başlıca ürünler, aşındırıcı ve soyucu etkiye sahip leke kremi formundaki ürünlerdir. Güneşin zararlı UV ışınlarıyla nedeniyle oluşmuş lekelerin yok edilmesine ve pigmentasyonun azalmasına yardımcı olmaktadırlar.

Leke kremi, hamilelik esnasında oluşan cilt lekeleri için de sıklıkla kullanılmaktadır. Hamilelik döneminde, hormonal değişimler nedeniyle cilt lekeleri oluşabilmektedir. Melasma olarak adlandırılan bu lekeler en sık yanaklar, alın ve üst dudakta, yüz haricinde ise kol dışında, göğüste ve boyun bölgesinde görülebilmektedir. Bu dönemde leke kremi kullanmak, oluşabilecek cilt lekelerinin ve renk tonu eşitsizliklerinin önüne geçmeye yardımcı olur. Doğru bakım yapılmadığında, hamilelik lekeleri kalıcı olabilmektedir.

Bununla birlikte akne izleri de, kalıcı cilt lekelerine neden olabilmektedir. Bunun önüne geçmek için leke giderici kremi, erken dönemde kullanmak gereklidir.

Homojen görüntüsünü kaybetmiş olan ciltler için geliştirilen leke kremi, genellikle parfüm ve paraben içermeyen formüle sahiptir. Cilt yüzeyinde bulunan kahverengi lekelerin azaltılmasına yardımcı olabilecek ürünlerdir. Cildinizin homojen bir renk tonuna kavuşmasına yardımcı olan leke kremi, oluşabilecek lekelenmelerden cildi korumaya yardım eder. Hipoalerjenik özellikte olan formülü ise, cildinizde bakım etkisi sağlamaya yardımcıdır. Lekelerin tekrar oluşumunu engellemenizi sağlar.

Kırılgan ciltlerde leke giderici krem kullanılırken, ürünün hipoalerjenik olmasına ve komedon barındırmamasına dikkat edilmelidir. Organik içeriğe sahip olan leke kremi, asit içerikli ürünler gibi hassas ciltlerde soyulma ve tahrişe neden olmamalıdır.

Kaliteli bir leke kremi, alerji yapma riski en az seviyede tutularak tasarlanmıştır. Yoğun kıvamıyla, düzenli kullanımda lekeyi parçalayarak, görünümünü azaltır ve tekrar oluşumunu engeller. Ayrıca paraben içeriği barındırmayan ürünler, başlıca tercih sebeplerinden biridir.

Leke giderici krem, cilt tipine göre tasarlanmıştır. Kuru, yağlı, karma ve hassas ciltler için nemlendirme ve yatıştırma gibi özelliklere sahiptir.

Leke kremi, cildi soyma ve hücre yenileme gibi özelliklere sahiptir. Bazı etkili ürünlerin yan etkileri olabileceği için, uzman hekim tavsiyesiyle kullanılması gerekmektedir.

Leke giderici krem, peeling etkisi yarattığı için, kullandıktan sonra güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Temiz ve kuru cilde uygulanmalıdır.

Formülü termal su, kayısı çekirdeği yağı, papatya eksraktı, su teresi ve üzüm çekirdeği gibi doğal bileşenlerden oluşmuş bir leke kremi, hassas ve kırılgan ciltler için uzun vadede daha doğru bir tercih olacaktır.

Leke kremi ve leke giderici krem gibi ürünler, aynı zamanda tamamlayıcı bakım ürünü olarak da kullanılmaktadır. Yüzde oluşan lekeler, özellikle makyaj yapan kadınlar için büyük bir kozmetik sıkıntı oluşturmaktadır. Leke kremi bu noktada, cildin homojen görüntüsüne kavuşmasına ve aydınlık görünmesine yardımcı olmaktadır.

Leke ürünleri ile ilgili daha detaylı bilgiye https://www.narecza.com/leke-kremleri buradan ulaşarak, Nar Ecza’dan güvenle online sipariş verebilirsiniz.