Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2411.33
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

LTB Haspolat'taki Gece Kulüplerini Kapatıyor

Milat vurdu ses geldi! KKTC'de 'Crazy Girls' vb gibi gece kulüplerinin cami arazilerine yapılan bu tür mekanların kapatılacağı açıklandı!
LTB Haspolat'taki Gece Kulüplerini Kapatıyor
23 Ekim 2016 15:02:00
Milat vurdu ses geldi! KKTC'de 'Crazy Girls' vb gibi gece kulüplerinin cami arazilerine yapılan bu tür mekanların kapatılacağı açıklandı!

Milat Gazetesinin Kıbrıs haberi ses getirdi. Cami arazisine yapılmış olan gece kulüplerinin kapatılacağı açıklandı!

İŞTE o gece kulüplerinin kapatılmasını sağlayan haber...

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa sınırları içinde yer alan dört gece kulübünün aralık sonu bitecek işletme izinlerini yenilemeyeceğini, kapılarına da zabıtaları göndererek fiilen kapatacağını açıkladı.

KIBRIS'a konuşan Mehmet Harmancı, Lefkoşa Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereği, Lefkoşa Belediyesi sınırları içerisindeki Crazy Night Clup, King Night Clup, Freedom Night Clup ve Fly Inn isimli dört gece kulübünün işletme izinlerinin yenilemeyeceklerine yönelik kendilerine uyarı yaptıklarını söyledi.

Kararın alınmasının geçmişte kamuoyuna açık yapıldığını anlatan Harmancı, gerekli tedbiri almaları için uyarının da yapıldığını belirtti. Dört gece kulübü yöneticilerinin belediyenin bu kulüpleri kapatamayacağı yönünde bir düşünceleri olduğunu da anlatan Harmancı, "Benim elimde ne varsa yapacağım" dedi.

Altı ay önce bu konuda "kapatacağız" açıklamasını yaptığını hatırlatan, Harmancı süre dolar dolmaz buralara zabıtaların yollanacağını söyledi.

Geçen süre zarfında da hükümetlerin evrensel ilkelere uygun yasal altyapı ile ilgilenmediğini ve bu nedenle de işletmelerle karşı karşıya geleceklerini de sözlerine ekleyen Harmancı, "Mesajımızı kimse anlamadı" dedi.

Harmancı, geçtiğimiz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nin aldığı ve Belediye Meclisi'nde kabul edilen karar ile belediyeye bağlı dört gece kulübünün izinlerini yenilemeyeceğini açıklamış ve 'popülizm yapmakla' suçlanmıştı.

Konuyla ilgili yapılan tartışmalar içinde LTB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Koordinatörü Mine Atlı, devletin gece kulüplerinde "seks işçiliği" yapıldığını kabul ederek, buna göre yasal düzenleme yapıp, bu yönde izinler vermesi gerektiğini ifade etmişti.

Kıbrıs