Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

LYS ve sınav tarihleri ne zaman?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 2010 yılında test usulü uygulama yapan ÖSYM'nin uyguladığı bir sınav kurumudur. Her yıl binlerce kişi bu sınava girerek geleceklerini belirlemeye çalışırlar. Stresi en zirvede olan bu sınavda gençler, aylar öncesinden çalışmalara başlayıp teste tabi tutulurlar. Bu sınava girmeden önce YGS denilen başka bir sınavla öğrencilerin ilk etapta baraj puanına ulaşmaları gerekir. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile al
LYS ve sınav tarihleri ne zaman?
10 Ağustos 2018 11:44:00
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 2010 yılında test usulü uygulama yapan ÖSYM'nin uyguladığı bir sınav kurumudur. Her yıl binlerce kişi bu sınava girerek geleceklerini belirlemeye çalışırlar. Stresi en zirvede olan bu sınavda gençler, aylar öncesinden çalışmalara başlayıp teste tabi tutulurlar. Bu sınava girmeden önce YGS denilen başka bir sınavla öğrencilerin ilk etapta baraj puanına ulaşmaları gerekir. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile al

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 2010 yılında test usulü uygulama yapan ÖSYM'nin uyguladığı bir sınav kurumudur. Her yıl binlerce kişi bu sınava girerek geleceklerini belirlemeye çalışırlar. Stresi en zirvede olan bu sınavda gençler, aylar öncesinden çalışmalara başlayıp teste tabi tutulurlar. Bu sınava girmeden önce YGS denilen başka bir sınavla öğrencilerin ilk etapta baraj puanına ulaşmaları gerekir. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile alakalı merak edilen tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

Her yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile gençler gece gündüz çalışıp test usulü yapılan bu sınavda gelecek belirleme yarışına girerler. 80 soru ve 120 dakika süren bu sınav için ter döken öğrenciler hayallerine ulaşmak için adım atmaya çalışırlar. LYS sınav tarihleri ve bilinmesi gereken bütün gelişmelri sitemizden takip edebilrisniz.

YÖK ün yaptığı değişiklikle beraber 2018 den itibaren artık YGS LYS kaldırıldı. YGS LYS yerine gelen yeni sınavın adı ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı kısaca YKS oldu. Sistemin değişmesi ile berber sınav süreleri, soru sayıları, puan türleri ve daha bir çok değişiklik oldu.

adaylar Cumartesi öğleden önce Temel Yetenek Testine öğleden sonra ise Alan Bilgisi Testlerine tabi tutulacaklar

Temel Yetenek Testinde 40 Türkçe ve 40 matematik (mat-1) sorusu olacak ve ağırlıkları %50-%50 olacak. 150 barajı bu sınav içinde geçerli olacak ama 1. sınavın hemen ardından öğleden sonra 2. oturum yapılacağından barajı geçip geçemediğini bilmeden sınava girecekler. En büyük yenilik ise TYT den 200 üstü puan alan adaylar sene sonunda tercih yapmazlarsa Temel Yetenek Testi puanlarını bir sonraki senede kullanabilecekler.

2. Oturum Sınavları Ne Zaman Yapılacak ? İçerikleri Nasıl olacak ?

Daha önceki sistemde LYS olarak bilinen sınavın karşılığı olan sınav Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık adayları için Cumartesi öğleden sonra yapılacak olup Dil öğrencileri Pazar günü girecekler

2. Oturum 4 Testten oluşacak olup

Test Edebiyat-Coğrafya Toplam 40 Soru Test Matematik Toplam 40 Soru Test Fen Bilimleri Toplam 40 Soru Test Sosyal Toplam 40 Soru

SINAVDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

1) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB) 2) Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport

LYS sınav tarihlerini yazımızdan görebilirsiniz. LYS sınavlarının ne zaman, saat kaçta yapılacağı öğrenciler tarafından merak ediliyor. ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu sınavlarda '10.00'da başlayan sınavlara saat '09.45'ten sonra sınav binalarına alınmayacağı açıklandı. Adaylar sınavların başlayacağı saatleri sayfamızdan detaylı olarak görebilirler. Ayrıca yetkililer, adayların sınav saatlerinden en az yarım saat öncesinde sınav binalarında olmalarını tavsiye ediyor. 2017 ÖSYS kılavuzunu ve LYS sınavlarıyla ilgili ayrıntılı açıklamaları sayfamızdan bulabilirsiniz.

LYS sınav tarihleri

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 10 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 11 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 135 dakika

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 14.30, 120 dakika

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika

YGS'YE GİRME ZORUNLUĞU VAR MIDIR?

Aşağıda belirtilen durumlarda adayların YGS'ye girme zorunluluğu bulunmaktadır:

ÖSYM tarafından merkezu00ee yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YGS'ye girmeleri zorunludur.

Aşağıda belirtilen durumlarda YGS'ye girme zorunluluğu bulunmamakla birlikte adayların ÖSYS'ye başvuru süresi içinde 2017-ÖSYS başvurularını tamamlamış olmaları zorunludur:

a) TÜBİTAK'ın katıldığı Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş, bronz madalya alanlar ile Uluslararası ISEF Proje Yarışması ve AB Genç Bilim Adamları Yarışmasına katılarak birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü alan adaylar, isterlerse kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarına (burslu programlar hariç) sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirildiklerinden bu adayların YGS'ye girme zorunluluğu yoktur.

b) Yabancı uyruklu öğrenciler ile ortaöğretimin tamamını yurt dışında tamamlayanların Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına kabul usul ve esasları Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenmekte olup ayrıntılı bilgiye www.yok.gov.tr internet adresindeki Öğrenci başlığı altında yer alan Kendi İmkanları ile Eğitim Alacaklar/Yurt Dışında Lise Eğitimi Alanlar sekmesinden ulaşılabilmektedir. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin 2017-ÖSYS'ye başvuru yapma ve YGS'ye girme zorunluluğu yoktur. Ancak bazı yükseköğretim kurumları yurt dışından öğrenci kabulünde ÖSYS puanlarını kullanabilmektedir. Bununla birlikte ortaöğretimin tamamını yurt dışında tamamlayan T.C. uyruklu veya uyruğundan biri T.C. olan çift uyrukluların Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında kabulde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminden (ÖSYS) yararlanmayı istemeleri halinde 2017-ÖSYS'ye başvuru yapma ve YGS'ye girme zorunluluğu bulunmaktadır.

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (LYS)

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'lere başvurabileceklerdir. LYS'ler çok oturumlu sınavlardır. LYS'lere başvurular 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır (Sınav Ücreti ödeme için son gün 18 Nisan 2017). LYS'ler 81 il merkezi ve LYS'lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecek ilçeler ile Lefkoşa'da, birden fazla oturumda yapılabilecektir. LYS başvuruları ile ilgili ayrıntılı bilgi daha sonra ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacaktır.

LYS'lere giren adayların sınava giriş, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının geçerli sayılması ile ilgili olarak kılavuzun 3. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) maddesinde yer alan tüm kurallara LYS'lerde de aynen uymaları zorunludur. Bu nedenle adayların sınava girmeden önce ÖSYM tarafından yapılacak duyuruları ve kılavuzun ilgili sayfalarını bir kez daha okumaları yararlı olacaktır.

DİKKAT: Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00'da başlayan sınavlarda saat 09.45'ten sonra; saat 14.30'da başlayan sınavlarda saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, YGS'ye ek olarak tercih edecekleri yükseköğretim programları için gerekli olan LYS'lere de girmeleri zorunludur. Yükseköğretim programlarının puan türleri Tablo 4'te verilmiştir. Bu programların puan türlerinin hesaplanmasında hangi testlerin kullanılacağı Tablo 1E'de gösterilmiştir. Adaylar, Tablo 4 ve Tablo 1E'yi inceleyerek hangi sınavlara girmeleri gerektiğini belirleyebilirler. LYS'lerde adaylar, Millu00ee Eğitim Bakanlığı öğretim programlarından (müfredat) sorumludur. LYS'lerde uygulanacak testler ve kapsamları Tablo 1C'de gösterilmiştir.

LYS'lerde her test için ayrı bir soru kitapçığı kullanılacaktır. Adaylar kendilerine verilen her soru kitapçığının "soru kitapçık numarasını" cevap kağıdının ilgili alanlarına ayrı ayrı kodlayacaktır. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıklarının toplanması ve diğer teste ait soru kitapçıklarının dağıtılması ile karekod etiketinin yapıştırılması dışında ara verilmeyecektir. Bu toplama ve dağıtım işlemleri sırasında adaylar ve salon görevlileri sınav salonundan dışarı çıkmayacaklardır. Her test için tanınan cevaplama süresi, ilgili testin soru kitapçığı dağıtılıp salon başkanının "Sınav başlamıştır." dediği andan itibaren hesaplanacaktır. Adayların sınav salonundan çıkmalarının yasak olduğu süreler her LYS için ayrı ayrı aşağıda verilmiştir. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar soru kitapçığı ve cevap kağıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun ayrılan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır. LYS'lerde sınav yapılacak alanlar aşağıda açıklanmıştır. LYS'ler de kısa cevaplı sorular da yer alacaktır.

Kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardır.

4.1. MATEMATİK SINAVI (LYS-1)

11 Haziran 2017 Pazar günü yapılacak olan LYS-1, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecektir. LYS-1'de Matematik Testi yer alacaktır. Testte 80 soru bulunacaktır.

Matematik Testinde 3 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar sorunun cevabı olan rakamı cevap kağıdının ilgili alanında yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır. Adaylar, LYS-1'de sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

4.2. FEN BİLİMLERİ SINAVI (LYS-2)

17 Haziran 2017 Cumartesi günü yapılacak olan LYS-2, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika sürecektir. LYS-2'de, Fizik Testi, Kimya Testi ve Biyoloji Testi yer alacaktır. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kağıdı kullanılacaktır.

Fizik, Kimya, Biyoloji Testinin her birinde 1'er soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar soruların cevabını cevap kağıdının ilgili alanında (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır. Adaylar, LYS-2'de birinci ve ikinci testin (Fizik Testi ve Kimya Testi) cevaplama süresi içinde ve üçüncü testin (Biyoloji Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

4.3. EDEBİYAT-COĞRAFYA SINAVI (LYS-3)

18 Haziran 2017 Pazar günü yapılacak olan LYS-3, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecektir. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi yer alacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kağıdı kullanılacaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 2 soru, Coğrafya-1 Testinde 1 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar bu soruların cevabını cevap kağıdının ilgili alanında (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır. Adaylar, LYS-3'te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı Testi) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

4.4. SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS-4)

10 Haziran 2017 Cumartesi günü yapılacak olan LYS-4, sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika sürecektir. LYS-4'te, Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alacaktır. Tarih Testinde 44 soru bulunacak ve 65 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-2 Testinde 14 soru bulunacak ve 20 dakika cevaplama süresi verilecektir. Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde ise 32 soru bulunacak ve 50 dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kağıdı kullanılacaktır.

Tarih Testi ve Coğrafya-2 Testinin her birinde 1'er soru, Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar bu soruların cevabını cevap kağıdının ilgili alanında (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır.

Adaylar, LYS-4'te birinci ve ikinci testin (Tarih Testi ve Coğrafya-2 Testi) cevaplama süresi içinde ve üçüncü testin (Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

4.5. YABANCI DİL SINAVI (LYS-5)

17 Haziran 2017 Cumartesi günü yapılacak olan LYS-5, öğleden sonra saat 14.30'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecektir. Sınavda adaylara 80 soru sorulacaktır. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacaktır. Yabancı dil testinde her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya LYS başvurusunda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir. Yabancı Dil Testinde 3 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar soruların cevabını cevap kağıdının ilgili alanında (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır. Adaylar, LYS-5'te sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

4.6. LYS'NİN DEĞERLENDİRİLMESİ

4.6.1. LYS Puanları Nasıl Hesaplanacaktır?

LYS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacaktır.

Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1E'deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır. ALYS puanlarının hesaplanabilmesi için hangi testlerden en az kaç ham puan alınması gerektiği Tablo 1D'de gösterilmiştir. Yalnızca bu tablodaki koşulları sağlayan adaylar için ALYS puanları hesaplanacaktır.

ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturulacaktır. ALYS puanları LYS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden soru sayısının % 20'si oranında ham puan alan adayların 180 LYS puanı almaları sağlanacaktır.

Ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler; LYS Sosyal Bilimler Sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine LYS-4'de (Sosyal Bilimler Sınavı) yer alan Felsefe Grubu altındaki Psikoloji alanından 3, Sosyoloji alanından 3, Mantık alanından 2 soru cevaplandıracaktır. Bu karar doğrultusunda, LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı Felsefe Grubu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi ile ilgili olarak aşağıdaki uygulama yapılacaktır:

2017-LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı Felsefe Grubu İle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde toplam 40 soru bulunacaktır. Cevap kağıdında bu test ile ilgili alanda 40 cevap alanı bulunacaktır. Testi alan tüm adaylar ilk 24 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır. Bu adaylar cevap kağıdının bu test ile ilgili alanında ilk 24 cevap alanını, soru numaralarına uygun olarak işaretleyeceklerdir.

Aday Başvuru Formunun "25. YGS VE/VEYA LYS SOSYAL BİLİMLER SINAVINDA (LYS-4) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARINI VEYA İLAVE FELSEFE/FELSEFE GRUBU SORULARINI CEVAPLANDIRMA DURUMU" bilgi alanında;

"1- Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi aldım." seçeneğini işaretleyen adaylar; 2017-

LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı Felsefe Grubu İle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde yer alan 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31. ve 32. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplandırmakla yükümlüdür.

Bu durumdaki adaylar, 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39. ve 40. Felsefe Grubu sorularını cevaplandırmayacaklardır.

Cevap kağıdında bu alanlarda işaretleme yapmış olsalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.

"2- Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almadım." seçeneğini işaretleyen adaylar ise;

2017-LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı Felsefe Grubu İle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde yer alan 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39. ve 40. Felsefe Grubu sorularını cevaplandıracaktır.

Bu durumdaki adaylar, soru kitapçığındaki 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31. ve 32. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplandırmayacaklardır. Cevap kağıdında bu alanlarda işaretleme yapmış olsalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvurudan sonra yapılacak düzeltme istekleri kabul edilmeyecektir.