Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2393.91
BIST 100
10205.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mahir Ünal: Siyasi değil, milli meseledir!

AK Partili Mahir Ünal, “Birilerinin AK Parti ve Başkan Erdoğan düşmanlığı üzerinden sosyal medyada nefret dili kullanarak ülkemizi zaafa uğratmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmemesi gerekir. Bu siyasi değil, milli meseledir” dedi.
Mahir Ünal: Siyasi değil, milli meseledir!
10 Ocak 2020 18:24:00
AK Partili Mahir Ünal, “Birilerinin AK Parti ve Başkan Erdoğan düşmanlığı üzerinden sosyal medyada nefret dili kullanarak ülkemizi zaafa uğratmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmemesi gerekir. Bu siyasi değil, milli meseledir” dedi.

Ezgi ÇELİKANKARA

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Genel Merkez’de düzenlenen programda basın mensupları ile bir araya geldi. AK Parti’nin önümüzdeki günlerde sosyal medya etik kurallarına ilişkin bir çalışma yayınlayacağının bilgisini veren Ünal, “Kendimiz için bağlayıcı olacak ve başkalarına örnek olacak nitelikte bir sosyal medya etik kurallar listesi yayınlayacağız. Önümüzdeki günlerde kamuoyunu detaylı olarak bilgilendireceğiz. Sosyal medyada artık yalan haber ciddi bir sorun teşkil ediyor. Yalan haberleri deşifre etmekten, bir haberin doğruluğunu teyit etmeye kadar hem kendimize hem dışa dönük bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmayla kamuoyunda infial oluşturacak, yalan haberler üzerinden algı operasyonları oluşturmak isteyecek etki ajanlarına karşıda önlem almış olacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, kastını aşıyor

Türkiye’nin Rusya ile Libya’ya yapılan ateşkes çağrısında arabulucu konumunda olmadığını kaydeden Ünal, “Arabuluculuk iki meşru yapı arasında olur. Herhangi bir arabuluculuk söz konusu değil. Rusya ve Türkiye'nin Libya içinde bir çatışma ve istikrarsızlık istememesi ve sorunların diplomasi ve görüşmelerle çözülmesi ve ateşkes çağrısını iki meşru yapı arasında arabuluculuk gibi değerlendirmek doğru değil. Bunu iki meşru yapı arasındaki arabuluculuk olarak değerlendirip, bunun üzerinden Hafter'e bir meşruiyet atamak çabasını anlamıyorum” diye konuştu.

Özellikle CHP'nin BM'nin meşru görmediği Tobruk hükümetini ve Hafter'i meşrulaştırma çabasını anlamanın zor olduğunu kaydeden Ünal, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun uluslararası siyasetle ilgili değerlendirmelerini makul değerlendirmeler olarak görmüyorum. Açıkçası bazı değerlendirmelerini de ya kastını aşan ya da art niyetli değerlendirmeler olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye, liderlik yapıyor

Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğunu kaydeden Ünal, bugün Libya’dan Afganistan’a kadar uzanan çizgide 9 ülkenin yönetilemez durumda olduğunu ve 4 ülkenin ise devlet olma niteliğini kaybettiğini dile getirdi. ABD-İran gerilimine değinen Ünal, “Bütün bunlara rağmen ülkemiz ekonomik ve sosyal anlamda güçlü bir istikrar ile yoluna devam ediyor. Türkiye aynı zamanda bölgeye liderlikte yapıyor. Bölgedeki her krizin çözümünde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan doğal bir uzlaştırıcı, arabulucu vasfıyla bölgenin istikrarı için, düzene kavuşması için, bölge halklarının huzur ve refahı için uluslararası alanda ciddi bir rol üstlenmiş durumda. Bölgenin her meselesinde Türkiye adeta doğal bir liderlik sürecini devam ettiriyor. Türkiye bölgenin sorunlarının çözümünde etkin bir diplomasi yürütüyor” dedi.

Toplumda infial oluşturmak isteniyor

Geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin intiharının ardından sosyal medyadaki iddialara değinen Ünal, istismar kampanyalarına tepki gösterdi. Ünal, Türkiye'ye dönük özellikle sosyal medyadaki belli etki ajanlarının Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine dönük açık bir infial oluşturmayı amaçlayan organize çalışmaların bilincinde olduklarını söyledi.

Siyasi değil, milli meseledir

Sanatçı, siyasetçi ve sosyal medya fenomenlerinin sosyal sorumluluk sahibi kişiler olarak hareket etmeleri gerektiğini belirten Ünal, "Bir bilgiyi teyit etmeden, doğrulamadan ve Türkiye'nin milli birliğine beraberliğine, uluslararası çıkarlarına zarar verecek şekilde davranmamaları gerekiyor. AK Parti düşmanlığı ile Recep Tayyip düşmanlığı ile nefret dili kullanarak Türkiye'ye karşı özellikle sosyal medya üzerinden Türkiye'nin istikrarını, bölgede oynadığı önemli rolü zaafa uğratmak isteyen bir takım yapıların bilerek ya da bilmeyerek ekmeğine kimsenin yağ sürmemesi gerekir. Bu bir siyasi mesele değil milli meseledir" dedi.