Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MAHZEN-13 operasyonu: 2 Organize Suç Örgütü çökertildi!

19 Mart 2024 08:56:06
İzmir merkezli üç ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "MAHZEN-13" operasyonlarında; elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun yaptığı 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "Mahzen-13” operasyonlarının Mersin ve Van'da da yapıldığını duyurdu.

Operasyonlar sonucunda, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği iki ayrı organize suç örgütü çökertildi ve içlerinde elebaşlarının da bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, örgüt kurma, iş yerlerini ele geçirme, tehdit ve zorla senet imzalatma gibi suçları işlediği belirlendi.

Operasyonlar sırasında 16 ruhsatsız tabanca, 2 tam otomatik uzun namlulu silah, 10 tüfek, çok sayıda mermi ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. İzmir Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizlerle." dedi.