Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MAKADER Başkanı Berktaş: Şehrimizi marka yapacağız

MAKADER Genel Başkanı Hakan Berktaş, "Türkiye'nin büyümesi için ekonomide üretim hamleleriyle katma değer sağlamalıyız, vizyoner projeleri ortaya koymalıyız. Biz de MAKADER'i yerelden genele üretim hamleleri sağlayacak misyonla kurduk. Ekonomik, kültür-sanat, sosyal projelerimizle Malatya'mızı marka şehir haline getirip cazibe merkezi olacak, farklı yatırımlarla istihdam sağlayarak katma değer üreteceğiz" dedi.
MAKADER Başkanı Berktaş: Şehrimizi marka yapacağız
24 Ağustos 2021 12:55:09
MAKADER Genel Başkanı Hakan Berktaş, "Türkiye'nin büyümesi için ekonomide üretim hamleleriyle katma değer sağlamalıyız, vizyoner projeleri ortaya koymalıyız. Biz de MAKADER'i yerelden genele üretim hamleleri sağlayacak misyonla kurduk. Ekonomik, kültür-sanat, sosyal projelerimizle Malatya'mızı marka şehir haline getirip cazibe merkezi olacak, farklı yatırımlarla istihdam sağlayarak katma değer üreteceğiz" dedi.

Kısa bir süre once MAKADER’I kurduklarını, Malatya’ya faydalı olabilmek, katkı sağlamak, katma değer üretmek için yola çıktıklarını belirten MAKEDER Genel Başkanı Hakan Berktaş, “Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi için ekonomide katma değer sağlanması, kalkınma hamleleri ve vizyoner projeler üretilmesi gerekiyor. Bunun için MAKADER’i kurduk. Ekonomik, kültür-sanat, sosyal projelerimizle Malatya’mızı marka şehir haline getirerek cazibe merkezi olacağız. Farklı yatırımları şehrimize çekeceğiz, istihdam sağlayacağız, katma değer üreteceğiz, bölgemizde ufuk olacağız” dedi. Malatya’da her yıl Malatya Kayısı Festivali düzenlendiğini, bunun geliştirilip uluslararası boyuta taşınabileceğini kaydeden Berktaş, “Kültür-sanat festivalimizin bu boyutu yanında şehrimizin medarı iftiharı Türk sinemasının gülen yüzü Kemal Sunal’a ahde vefa olarak Uluslararası Komedi Film festivali neden düzenlenmesin? Bu noktada Malatya’mızın marka olabileceği bu değerimizi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Nasıl ki Antalya’da Altın Portakal Film festivali varsa, bizim de Uluslararası nitelikte böylesi bir film festivalimiz olmalıdır. Bu noktada Kültür Bakanlığımıza bu projemizi çok boyutlu olarak sunmak istiyoruz.. Diğer yandan Malatya’mızın sanatçılarını kültür elçisi olarak büyütüp, kendilerine her alanda destek çıkacağız, albümlerinin yapılması noktasında katkı sunacak sponsorluklar arayacağız” diye konuştu.

Şehrimizi marka yapacağız

Berktaş, MAKADER’in Malatya’yı marka şehir yapmak için bölgenin yatırım ve cazibe merkezi olması gerektiğinin altını çizerek, “Ekonomimizina genel tablosunu dikkate alarak, Malatya yereline yönelik yatırım hamleleri başlatmak en önemli misyonumuzdur. Bu bağlamda ekonomik sivil toplum örgütlerinin şehrimize yapabilecekleri yatırımları gündeme getireceğiz, yol haritaları çizeceğiz. Bölgemizin yatırım cenneti olması, istihdam noktasında çok önemli bir boyutu ortaya koyacaktır Malatya’mızda katma değer üretilmesi, ihracat potansiyelinin ortaya konulması gerçekten çok önemli. Bu noktada Malatya yerelinden başlayarak sorumlu sivil toplum örgütü kimliğimizle, ülke ekonomimizle ilgili fikirlerimizi yetkililere geniş raporlar halinde sunacağız. Ülke ekonomimizin yatırım, istihdam ve katma değer üretmesi bağlamında yapılacakları, bizim bu noktada yapabileceklerimizi gündeme getireceğiz. Hedeflerimiz büyük. Çizeceğimiz perspektifle, bölgemiz ekseninde ülkemiz ekonomisine sağlayacağımız katma değeri artıracağız ülke ekonomimizi büyütmek için ne yapmamız gerektiğini düşüneceğiz. Bu bağlamda üretim, yatırım, ihracat, istihdam adına Malatyamız için lobicilik çalışmaları gerçekleştirecek, her platformda bölgemizin sesi ve soluğu olacağız ” açıklamasını yaptı.

Ilk etapta kendi uzmanlık alanları olan Sosyal Rehberlik Merkezi üzerinden Malatya’da bakıcı arayan, hemşire arayanlara ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini de vurgulayan Berktaş, “AB Kalkınma Ajansıyla projeler hazırlayarak Malatya’mızın kalkınması yönünde girişimler de yapacağız. Engelli yaşlı hasta bakım konusunda ücretsiz danışma hizmetlerimiz devam etmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Kalkınmanın temeli yatırımdır, üretimdir

Berktaş “Biz istiyoruz ki, sadece Malatya’mızda değil Türkiye’nin her bölgesinde yatırımlarlar yapılsın, harıl harıl çalışan organize sanayi bölgeleri kurulsun. 20 yıldır yapılan otoyollarımız elbette ülkemizin gelişimi açısından çok önemli bir adım olmuştur. Ama bu yollarımızda ülkemizin her bölgesinde üretim yapan sanayi bölgelerinden ürün ve malzeme taşıyan, istihdamı, katma değeri simgeleyen TIR’lar dolaşsın. Bugün kronikleşen işsizliğin çözüm , Türkiye’nin her bölgesine katma değeri yüksek ürünler üreten fabrikalar kurmakla, istihdamı artırmakla mümkündür” ifadelerini kullandı..