Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2433.32
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Manisa merkezli 7 ilde 3 organize suç örgütü çökertildi

13 Mart 2024 08:02:28
​Manisa merkezli 7 ilde Jandarma tarafından gerçekleştirilen "MAHZEN-11" operasyonları sonucunda, Erdoğan Şener'in (Şenerler), Sadrettin Avcı'nın (Avcılar) ve Fedai Karal'ın (Karallar) liderliğini yaptığı üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Toplamda 18 şüpheli, operasyonlar neticesinde yakalandı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucu; Manisa merkezli İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir'de faaliyet gösteren organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kara para aklama, nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik suçlarını işledikleri tespit edildi.

Ele geçirilen dijital materyale el konuldu

Operasyonlar sonucunda, 7 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet av tüfeği, 47 otomobil, 2 tekne, çok sayıda çek, senet, araç satış sözleşmesi ve tapu sözleşmesi ile çok miktarda nakit para ve dijital materyale el konuldu. Ayrıca 2 milyar TL'nin suçtan elde edildiği tespit edildi.

Bakan Yerlikaya operasyona ilişkin paylaşımında şu mesajları paylaştı:

"Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız!

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonlarda görev alan kahraman Jandarma birimlerini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle."