Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2478.30
BIST 100
10560.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mantıcılıkla Kadınlara İstihdam Sağladı

Genç kadın girişimci  Eda Şişman 2006 yılında bir adet kesme bıçağı ve bir masa ile atıldığı iş hayatındaki başarısı ile adından söz ettiriyor.
Mantıcılıkla Kadınlara İstihdam Sağladı
17 Nisan 2019 15:30:00
Genç kadın girişimci  Eda Şişman 2006 yılında bir adet kesme bıçağı ve bir masa ile atıldığı iş hayatındaki başarısı ile adından söz ettiriyor.

Reşat OKUR

Mantı üreticisi olan girişimci Eda Şişman 2006 yılında 60 m² alanda bir hamur yoğurma makinesi ve bir mantı kesme bıçağı ile Bolu Mantısı üretmek üzere başladığı faaliyetine, bugün 2 bin 500 m² üretim tesisi ile Türkiye genelinde hizmet veriyor. Kadın istihdamına özellikle önem veren Eda Şişman, çalışanlarının yüzde 85’inin çoğunlukla daha önce çalışma hayatında bulunmamış, çocuklarını belirli bir yaşa getirdikten sonra bugün ‘biz de varız ve zincirin önemli halkasıyız’ diyen kadınlardan seçtiklerini söyledi.

Hedef Yurt Dışına Açılmak

Yurt içinde beğeni kazanan ürünleriyle yurt dışı pazarına da açılmayı hedeflediklerini belirten mantı üreticisi Eda Şişman, “Mantı bugün Türkiye’de bir sektör haline geldi ve bu sektörde içerisinde maalesef geleneksel yemeğimiz olan mantının özü değiştirilerek içerisinde kıyma, soğan, baharat haricinde katkı malzemeleri kullanılmaya başlandı . Mantı kıymalı olur ve emek ister. Bizler bu işi yaptığımız sürece mantıyı kendine has malzemeleri ile üreteceğiz” dedi. Genç girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Şişman, her ne ürün hizmeti yapacaklarsa önceliği kaliteye vermelerini ve kalitede sürdürülebilirliği sağladıkları anda büyümenin de kendiliğinden geleceğini belirtti.

‘Altın Üretici’ Ödülüne Layık Görüldü

Genç Girişimci Eda Şişman’ın firması geçtiğimiz günlerde Migros tarafından gerçekleştirilen gıda güvenliği ve etik, sosyal denetimlerinden 100 tam puan alarak ‘Altın Üretici’ ödülüne layık görüldü. Ödül Migros Genel Müdür Yardımcısı Cem Rodoslu tarafından alındı.