Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2511.34
BIST 100
10739.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mardin Derik'te kayyum atanan kaymakama patlama!

Mardin'in Derik ilçesi'nde Kaymakamlık binası yakınlarında patlama meydana geldiği, olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildiği bildirildi.
Mardin Derik'te kayyum atanan kaymakama patlama!
10 Kasım 2016 12:42:00
Mardin'in Derik ilçesi'nde Kaymakamlık binası yakınlarında patlama meydana geldiği, olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildiği bildirildi.

Derik'te PKK'lı teröristlerce kaymakamlık binasına düzenlenen EYP ile saldırı sonucu Kaymakam Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı.Kale Mahallesi'ndeki Derik Kaymakamlık binasına PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda, binada bulunan Kaymakam Safitürk ile 2 kişi yaralandı.Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırıldı.Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı

Dicle Üniversitesine nakledildi

Saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildi.Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda yaralanan Safitürk'ün Kızıltepe'den Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği belirtildi.Açıklamada, ilk tetkik ve tedavinin ardından da gerekli görülmesi halinde hazır bulundurulan uçak ambulans ile Kaymakam Safitürk'ün Ankara'ya naklinin planlandığı kaydedildi.

Mardin Valiliğinden açıklama

Mardin Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Derik ilçemizde 10.11.2016 Perşembe günü Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İki hafif yaralımızın tedavisi Derik Devlet Hastanesi'nde devam etmekte olup İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.

Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu menfur saldırının fail veya faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır."

TDV kurban