Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2487.70
BIST 100
9519.31
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Masaüstü bilgisayar nerelerde kullanılır?

​Masaüstü bilgisayarlar evlerimizde ve iş yerlerimizde kullanılmaktadır.
Masaüstü bilgisayar nerelerde kullanılır?
28 Kasım 2022 17:04:40
​Masaüstü bilgisayarlar evlerimizde ve iş yerlerimizde kullanılmaktadır.

Masaüstü bilgisayarlar evlerimizde ve iş yerlerimizde kullanılmaktadır. Masaüstü bilgisayar çeşitleri İçerdikleri komponentlere göre masaüstü bilgisayarlar Render/tasarım bilgisayarı, oyuncu bilgisayarı, ev-ofis bilgisayarı ve call center bilgisayarı olarak adlandırılabilir ve sınıflandırılabilirler.

Masaüstü Bilgisayar Hangi Parçalardan Oluşmaktadır?

Bilgisayar Kasası: Bilgisayarın en önemli parçasıdır. Bilgisayarın neredeyse tüm işlemlerinin yapıldığı çevre birimidir. Anakart, işlemci, ram, hard disk, ekran kartı, optik sürücü gibi tüm parçalarını fiziksel darbelerden ve dış etkenlerden koruyan bir kutudur. Kasanın materyali metal ya da plastik olabilmektedir. Bilgisayar kasasının tozdan korunması gerekir. Bilgisayar komponentlerini en çok etkileyen tozdur daha sonra ısıdır.

Monitör: Bilgisayara verdiğimiz komutlarının sonuçlarını görebildiğimiz çevre birimidir. İşlemcisinden gönderilen sinyalleri gözün görebileceği şekilde görüntüye dönüştüren cihazdır. Bu görüntünün kalitesini çözünürlük belirlemektedir. Çözünürlük arttıkça görüntü kalitesi de artmaktadır.

Klavye: Önceleri F ve Q klavye olarak sınıflandırılmaktaydılar. Ama artık kablolu, kablosuz, blue switch, red switch, mekanik hisli, RGB’li, sese duyarlı vb. özellikli versiyonları çıkmaya başladı. Üzerinde harf, rakam, özel karakterler ve özel fonksiyon tuşlarının bulunduğu bir bilgisayar giriş birimidir.

Mouse: Bilgisayarın en küçük çevre birimidir. Türkçe “Fare” anlamına gelmektedir. Ekrandaki herhangi bir noktaya daha hızlı ve doğru ulaşmamızı sağlar. Mouselarda gün geçtikçe daha yüksek frekanslara çıkılmaktadır. Üzerindeki tuş sayısı da kabiliyetlerini artırmaktadır. Genellikle altında bir Pad ile kullanılmaktadır.

Masaüstü Bilgisayar ve Laptop Arasındaki Fark Nedir?

Masaüstü bilgisayar ile Laptop arasındaki en temel fark taşınabilirliğidir. Masaüstü bilgisayarlar sabit bir yerde kullanılabilmesine rağmen, laptoplar istenilen yerde kullanılabilmektedir. Tabi pilinin dolu olması gerekmektedir. Eskiye nazaran artık laptoplar da güçlü komponentlerden oluşmaya başladı. Masaüstü bilgisayarlar ile laptoplar arasında eskiden güç farkı daha fazlaydı. Bu fark günümüzde giderek azalmaya başladı. Hala masaüstü bilgisayarların performansına yetişmesi mümkün değil. Bunun başlıca nedeni daha güçlü powerlar ile beslenmesi ve kullanılan başlıca parçaların daha iyi soğutulmasından kaynaklanmaktadır. Bu da performansa direk etki etmektedir. En güçlü ve F/P ürünlerine Atom Bilişim web sitesinden ulaşabilirsiniz.