Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2439.87
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MEB'den öğretmenler için çevrim içi sınav duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 19 Kasım'da gerçekleşecek olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın çevrim içi olarak düzenleneceğini duyurdu. Sınav sonuçlarının ise 24 Kasım tarihinde açıklanması planlanıyor.
MEB'den öğretmenler için çevrim içi sınav duyurusu
04 Ekim 2023 10:19:03
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 19 Kasım'da gerçekleşecek olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın çevrim içi olarak düzenleneceğini duyurdu. Sınav sonuçlarının ise 24 Kasım tarihinde açıklanması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu'nu güncelleyerek Bakanlık internet sitesinde yayımladı.

Sınava başvurular, 25 Eylül tarihinde başlamış olup, başvuru süresi bugün saat 23.59'da sona erecek.

Sınav, 19 Kasım'da 10.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Çevrimiçi sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayacak ve sona erecektir.

Engelli adaylar için duyuru yapıldı

Sınavda toplam 100 soru sorulacak ve her soru için beş seçenek bulunacak olup, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacaktır.

Sınav tedbir hizmetlerinden yararlanmak isteyen ve sınav başvuruları sırasında bu tedbiri talep eden engelli adaylar için önemli bir duyuru yapılmıştır. Çevrimiçi sınavın tedbir uygulanmasını gerektirmesi ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden değerlendirilmesi nedeniyle, bu adayların 11 Ekim 2023 ile 16 Ekim 2023 tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden yeniden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Sınav soruları ve cevapları, 20 Kasım 2023 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanacak. Sonuçlar ise 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren "http://www.meb.gov.tr" internet adreslerinde duyurulacaktır.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, Türkiye'deki öğretmenlerin kariyer basamaklarını yükseltmek ve ilerlemek için girdikleri bir sınavdır. Bu sınav, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenir. Öğretmenler, kariyer basamaklarını yükseltmek ve daha üst pozisyonlara terfi etmek için bu sınava başvururlar.

Sınav, genellikle belirli bir müfredat ve programa dayalı olarak düzenlenir ve öğretmenlerin pedagojik ve mesleki bilgi düzeylerini ölçmeyi amaçlar. Sınavda genellikle alan bilgisi, eğitim bilimleri ve pedagojik bilgileri içeren sorular yer alır. Başarılı bir sınav sonucu, öğretmenlere kariyerlerinde yükselme ve daha fazla sorumluluk taşıma fırsatı sunar.

Bu sınav, öğretmenlerin eğitim sektöründeki mesleki gelişimlerini teşvik etmek ve kalifiye öğretmenleri ödüllendirmek için kullanılır. Her yıl farklı tarihlerde düzenlenir ve başvuru şartları ile sınav içeriği MEB tarafından belirlenir.