Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meclis olağanüstü toplandı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çağrısı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis tatil döneminde ikinci defa 'olağanüstü' şekilde toplandı.
Meclis olağanüstü toplandı!
08 Ağustos 2023 16:07:10
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çağrısı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis tatil döneminde ikinci defa 'olağanüstü' şekilde toplandı.

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen'deki maden sahasının tartışılması amacıyla Meclis Genel Kurulu, olağanüstü bir şekilde toplandı.

Birleşimde, CHP'nin, Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen mevkisinde maden sahasındaki çalışmalarla ilgili genel görüşme önergesi ele alınacak.

Müzakerelerin sonunda, genel görüşme açılıp açılmamasına, işaretle oylama yoluyla karar verilecek. 151'den az olmamak şartıyla oylamaya katılanların salt çoğunluğunun sağlanması halinde, genel görüşme açılacak.

'Genel görüşme için gün belirlenecek'

Genel görüşmenin yapılacağı gün, özel gündem olarak Danışma Kurulunca tespit edilecek. İki günden az, 7 günden fazla olmamak kaydıyla genel görüşme için gün belirlenecek.

tbmm_ab9587d49f02a37228f1ed91ba9b8a03.jpg

'Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilecek bir gündem bulabilir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin gündeminin çok yoğun olduğunu belirterek, "Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilecek bir gündem bulabilirler. Biz 1 Ekim'e kadar her toplantıda buradayız." dedi.

Bahçeli, Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Genel Kurulunun iki hafta önce de olağanüstü toplandığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Türkiye'nin gündemi çok yoğun. Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilecek bir gündem bulabilirler. Biz 1 Ekim'e kadar her toplantıda buradayız." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, "Daha toplanacağız herhalde" ifadesine ise "Evet, inşallah." karşılığını verdi.

VF kat sağ