Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Medeniyetlerin Şehri; Sivas

Mehmet Kamil Berse''nin yönetiminde yayımlanan Şehir ve Kültür dergisinin Ocak sayısı yine dolu bir muhteva ile çıktı. Dergi, kapağına taşıdığı "Medeniyetler Şehri; Sivas" dosyasıyla şehrin tarihu00ee ve kültürel yapısına dair ilginç detayları okurlarının ilgisine sundu.
Medeniyetlerin Şehri; Sivas
19 Ocak 2016 01:00:00
Mehmet Kamil Berse''nin yönetiminde yayımlanan Şehir ve Kültür dergisinin Ocak sayısı yine dolu bir muhteva ile çıktı. Dergi, kapağına taşıdığı "Medeniyetler Şehri; Sivas" dosyasıyla şehrin tarihu00ee ve kültürel yapısına dair ilginç detayları okurlarının ilgisine sundu.

Mehmet Kamil Berse'nin yönetiminde yayımlanan Şehir ve Kültür dergisinin Ocak sayısı yine dolu bir muhteva ile çıktı. Dergi, kapağına taşıdığı 'Medeniyetler Şehri; Sivas' dosyasıyla şehrin tarihu00ee ve kültürel yapısına dair ilginç detayları okurlarının ilgisine sundu. Şehir ve Kültür dergisi 18. sayısında yeni yıla 'Medeniyetlerin Şehri Sivas'ı kapağına taşıyarak okuyucusunun karşısına çıktı. Mehmet Kamil Berse yönetiminde yayımlanan dergi, 'Türkmen mavisi çinilerin hayat bulduğu, el emeği göz nu00fbru minarelerin göğe erdiği ilim ve bilim üniversitesi. Ulu Camisi, Gök Medresesi, Buruciye Medresesi, Kalesi ve bilgelik kapısında harmanlanan yanık sesli aşıkların beldesi...' girizgayıhla Sivas'ın kapılarını açarak, 'Geçmişe dair sayfaları çevirdikçe arkeoloji literatüründe Sivas'ın neden 'Doğu Kapadokya' olarak adlandırıldığını daha iyi anlıyorsunuz. Hayal ettiğinizde maziyi, sanki medeniyetlerin geçit merasimini izliyorsunuz. Şehirlerin anası değil amma, çileyle yoğrulmuş güzeller güzeli bir Sivas'la karşılaşıyorsunuz' ifadelerine yer vererek şehrin sırlarını birer birer ifşa ediyor.

'Şu Toprağa Sevgiden Başka Tohum Ekmeyelim'

Biz'den köşesinde okuyucusuna 'Şu Toprağa Sevgiden Başka Tohum Ekmeyelim' başlığıyla seslenen Berse, 'Devletine, bayrağına, diline, milletine ve inancına bağlı olmalıdır ki, ayrılıkçılığa düşmesinler, hıyanet içinde olmasınlar, şehirlerimizi, kütüphanelerimizi, camilerimizi, kitaplarımızı yakmasınlar. Hepsinden önemlisi cana kıymasınlar. Bunları öğretmeliyiz ülkemin çocuklarına...' diyerek uyarıda bulunuyor.

Geçmişten geleceğe düşülen notlar...

Dergide, Ersin Nazif Gürdoğan 'Küresel Barışının Simgesi Ayasofya ve Fatih Kültürü', Mehmet Kamil Berse 'Dersaadet'te 'Fatih Süleymaniye' Ulema Semtleri', Sabri Gültekin 'Medeniyetlerin Şehri; Sivas', Mehmet Mazak 'Boğaziçi'nde Minyatür Su Sarayları', Muhsin İlyas Subaşı 'Dinler ve Şehirler', Recep Garip 'Şehirli Olmak, Seçkin Olabilmektir', Murat Yıldırım 'Asya'nın Yıldızları Malezya ve Singapur', İsmail Bingöl 'Çevre, Şehir ve Kültür', Prof. Dr. Ömer Özden 'Şehir ve Mezar' yazılarıyla kültür ve medeniyet dünyamıza dair düşüncelerini aktarıyorlar.

Medeniyetlerin gölgesinde tarihe ışık tutuluyor

Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Platformu'nun katkılarıyla aylık olarak yayımlanan Şehir ve Kültür dergisi, hazırladığı arşivlik sayılarla bir süreli yayın olmaktan öte, İslam Medeniyeti'nin gölgesinde büyüyüp gelişen tarihsel sürecine ışık tutmaya devam ediyor. Dergi, sorumluluklarının bilincinde, estetik duyarlıkları konusunda hassas bir şekilde şehirli ve kültürlü olmak yolundaki azim ve gayretiyle 18. sayıyla okuyucusunu selamlıyor ve Hz. Mevlana'nın ifadesiyle 'Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz, / Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz...' diyerek maziden atiye ulaklık vazifesini bihakkın yerine getirmeye devam ediyor.

Şehir ve Kültür dergisiyle ilgili tafsilatlı bilgiye (0212) 534 15 11'den ulaşabilirsiniz.